Csukás István 80
2016. április 11. hétfő
A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb hatású nyelvteremtője Csukás István, meséin generációk nőttek fel. Amit Csukás tud, azt a kivételesen gazdag magyar gyerekirodalomban is csak kevesen: belehelyezkedni a gyerekek világába, az ő szemükkel látni, valósággal gyermekké válni újra, belülről élve át a mesék kínálta élményeket, kalandokat.

Csukás azt teszi, amit csak a legnagyobbak: egyszerre nevel és szórakoztat. Teremtett figurái épp annyira esendőek, érzékenyek és kiszolgáltatottak, mint mi magunk. A költészet napján, a Budapesti Tavaszi Fesztivál kiemelkedő programjaként megrendezett születésnapi est - a mester roppant jelentős költői életművét állítva a fókuszba - inkább Csukás felnőtt olvasóira, híveire számított. A szerzőt köszöntő legközelebbi barátok és pályatársak jelenlétében így tartalmasan komoly, egyszersmind szórakoztatóan frenetikus estének nézett elébe a publikum.
0:00

Programajánló

 • Szvoren Edina-est


  Üvegterem
 • A bádogdob (Die Blechtrommel, 1979)


  Előadóterem
 • Szijj Ferenc-est


  Üvegterem
 • Lola (1981)


  Előadóterem

Digitális Irodalom

A Literárium 2012 januárja óta havonta jelentkező kortárs irodalmi estjei igazolják, hogy az irodalom a Müpában is végleg otthonra talált. A több művészeti ágat is bevonó, zenészek, művészek közreműködésével létrejövő estek vágott változatát, a Digitális Irodalmat hallgatva bármikor betekintést nyerhetünk legnagyobb kortárs szerzőink műhelyébe.

 • 2. oldal / 3

 

 

A Müpa Médiatárban szereplő tartalmak az Artisjus (szerződésszám: I-00848) engedélyével kerültek felhasználásra.