Kányádi Sándort aligha kell a hagyományos értelemben bemutatni. A magyar anyanyelvű olvasóközönség egyik kedvenc költőjéről van szó, akinek szerepe és művészete túlmutat klikkeken, irányzatokon, átível nemzedékeken, korosztályokon, országhatárokon. Lebilincselő személyiség. Nagy idők tanúja. Élő klasszikus, közben maga a megtestesült természetesség. Varázslatos mesemondó, eleven anekdotakincs. Aki hallotta már Sándor bácsit verset mondani vagy egyszerűen mesélni, úgy istenigazából, amikor már bemelegedett, egy ideig aligha kerül ki az élmény hatása alól.

A közönség sokáig emlékezetes est tanúja és résztvevője volt. Ehhez minden bizonnyal nagyban hozzájárul az erdélyi jó barát, a zeneszerzőként és karmesterként egyaránt jól ismert Selmeczi György is.
0:00

Programajánló

 • Zenekari próba (Prova d'orchestra, 1978)


  Előadóterem
 • Szvoren Edina-est


  Üvegterem
 • Szijj Ferenc-est


  Üvegterem
 • Szabó Lőrinc


  Üvegterem

Digitális Irodalom

A Literárium 2012 januárja óta havonta jelentkező kortárs irodalmi estjei igazolják, hogy az irodalom a Müpában is végleg otthonra talált. A több művészeti ágat is bevonó, zenészek, művészek közreműködésével létrejövő estek vágott változatát, a Digitális Irodalmat hallgatva bármikor betekintést nyerhetünk legnagyobb kortárs szerzőink műhelyébe.

 • 1. oldal / 3

 

 

A Müpa Médiatárban szereplő tartalmak az Artisjus (szerződésszám: I-00848) engedélyével kerültek felhasználásra.