Péterfy Gergely-est I
2015. október 5. hétfő
Péterfy Gergely jelentős, nagy könyve, a tíz éven át írt Kitömött barbár több kiadást élt meg, és számtalan díjat kapott, köztük a szakma legjelentősebb magánalapítású elismerésének számító Aegon-díjat is. A szerzőnek országos ismertséget, széles körű népszerűséget hozó munka egyesíti az olvasmányos, fordulatokban gazdag történelmi (kaland)regények olvasóbarát szempontjait a legigényesebb szakmai vizsgálat próbáját is kiálló művészi megformáltság érdemeivel. Kazinczy Ferenc és barátja, a császári parancsra kitömött és a Természettudományi Múzeumban kiállított Angelo Soliman lebilincselő története egyes kritikusi vélemények szerint a kortárs magyar prózában is fordulópontot jelent, így hát legfőbb ideje, hogy a Literárium hűséges irodalombarátai közelebbről is megismerkedjenek az alkotóval. És megtudják például, hogy egy (irodalom)történeti jelentőségű erdélyi család sarjának miként vezet az útja a latin-ógörög szaktól az írói sikerig.
Péterfy vendége az íróként - úgyszintén viharos sikerrel - debütált Péterfy-Novák Éva volt. Az elhangzott műveket a szerző mellett Radnay Csilla tolmácsolta, a zenei kontextus megteremtéséről pedig két olyan nagyszerű zenész gondoskodott, mint Gryllus Samu és Márkos Albert.
0:00

Programajánló

 • Julieta (2016)


  Előadóterem
 • Szeretők, utazók (Los amantes pasajeros, 2013)


  Előadóterem
 • Závada Péter-est


  Üvegterem
 • A bőr, amelyben élek (La piel que habito, 2011)


  Előadóterem
 • Vámos Miklós-est


  Fesztivál Színház

Digitális Irodalom

A Literárium 2012 januárja óta havonta jelentkező kortárs irodalmi estjei igazolják, hogy az irodalom a Müpában is végleg otthonra talált. A több művészeti ágat is bevonó, zenészek, művészek közreműködésével létrejövő estek vágott változatát, a Digitális Irodalmat hallgatva bármikor betekintést nyerhetünk legnagyobb kortárs szerzőink műhelyébe.