Szilasi László-est I
2016. március 14. hétfő
Szilasi László a kortárs magyar irodalom egyik legizgalmasabb „képlete”: József Attila-, Déry Tibor- Bródy-, Mészöly Miklós- és Rotary-díjas prózaíró, tanszékvezető egyetemi tanár, irodalomtörténész, esszéista, a régi magyar költészettörténet, a 19. századi magyar regény és a kortárs próza tudós kutatója. Szépíróként hat elméleti könyv után, 2010-ben debütált, de a hangos sikert második regénye, A harmadik híd (2014) hozta meg számára. Ezt az élet mélyebb és hidegebb bugyraiba alámerülő, kiváló regényt nem véletlenül nevezte a pályatárs Darvasi László „bátor, lesújtó, nyugtalanító, katartikus” könyvnek. Szilasi Lászlótól megkérdeztük, hogyan fér meg egy személyben a szépírás és a tudományos munka, valóban olvasta-e Jókai Mór minden művét, van-e olyan, hogy szegedi irodalom, s hogy miként sikerült a szegedi hajléktalanok világát belülről oly alaposan kiismernie, mint ahogyan az a regényben megmutatkozik.

Rendhagyó vendéghez rendhagyó zenei közreműködő illik: a zenét az ofszet gépmesterből zenei szerkesztővé, újságíróvá, 1995-től pedig a Tilos Rádió és az EST Fm népszerű dj-jévé avanzsált djArab szolgáltatta.
0:00

Programajánló

 • Össz-hang


  Fesztivál Színház
 • Szijj Ferenc-est


  Üvegterem
 • Lola (1981)


  Előadóterem
 • Távol és mégis közel (In Weiter Ferne, so nah!, 1993)


  Előadóterem

Digitális Irodalom

A Literárium 2012 januárja óta havonta jelentkező kortárs irodalmi estjei igazolják, hogy az irodalom a Müpában is végleg otthonra talált. A több művészeti ágat is bevonó, zenészek, művészek közreműködésével létrejövő estek vágott változatát, a Digitális Irodalmat hallgatva bármikor betekintést nyerhetünk legnagyobb kortárs szerzőink műhelyébe.

 • 1. oldal / 3

 

 

A Müpa Médiatárban szereplő tartalmak az Artisjus (szerződésszám: I-00848) engedélyével kerültek felhasználásra.