Kaukázus
2014. június 11. szerda
Az MR2-Petőfi Rádió első „hulláma” által magasba röpített Kaukázus zenekar 2002-ben alakult Tatabányán. A siker nem egy csapásra hullott a zenészek ölébe, hanem kemény munkával dolgoztak meg érte: három albumnyi zeneanyagot készítettek el és töltöttek fel a világhálóra a komoly befutás előtt. A társadalomkritikus és környezettudatos szövegeket alternatívnak mondott, brit gyökerű gitárzenével párosító csapat fokról fokra találta meg saját hangját és vált a mezőny legerősebb slágerzenekarává, olyan számoknak köszönhetően, mint a Szalai Éva, a Tesco, a Tartós béke vagy a Lift.

2008-ban több mint 120 koncertet adtak országszerte, a legkisebb vidéki kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválokig; a tiniktől a középkorúakig minden gondolkodó embert eltaláltak Kardos-Horváth János pontos meglátásai és a dalok ellenállhatatlanul fogós témái, ütemei. A siker okozta nyomás és a feszített tempó azonban sajnos meghozta a maga „eredményét”: a csapat 2010 januárjában feloszlott. Kardos-Horváth János szólókarrierbe kezdett, gyereklemezt adott ki, majd megalakította a Kákettők zenekart. A többiek - Fodor Máriusz, Fűrész Gábor és Toldi Miklós - pedig felélesztették a Kaukázus korábban parkolópályára tett női ikertestvérét, a Magashegyi Undergroundot, és meg sem álltak vele a korábban bevett csúcsokig.

Az idő azonban - szerencsére - begyógyította a sebeket: a csapat a 2013-as fesztiválszezonra ismét összeállt, a sikeres visszatérés óta pedig új anyagon dolgozik. És a visszatérésnek mi is lehetne szebb megkoronázása, mint új dalokat bemutatni a Müpa színpadán.
Nincs elérhető információ.

Programajánló

 • Kozma Orsi: Találkozások


  Fesztivál Színház
 • Maarja Nuut & Ruum: "Muunduja"


  Fesztivál Színház
 • Cimbalom és tárogató


  Fesztivál Színház
 • Náray Erika vendége: Nádasdy Ádám


  Bohém Étterem
 • Több mint Afrika! - Nancy Vieira / Djénéba & Fousco


  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem