Hey, June!

Aki úgy gondolja, ismeri és szereti a Hey, June! fesztiválon fellépő előadókat, a koncertek után rá fog jönni, hogy nem is ismerte annyira kedvenceit – és még jobban fogja szeretni őket. A Müpa nyárindító könnyűzenei fesztiválja ugyanis különleges lehetőséget kínál: a zenekarok sok olyasmit megvalósíthatnak itt – a hangzás és a látvány tekintetében egyaránt –, amire máshol nincs lehetőségük. A Müpabeli koncertekre mindenki nagy erőbedobással, új ötletekkel és különleges meglepetéssel készül, így nem túlzás, hogy a Hey, June! fesztivál estéi mindig egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújtanak.

DJ Bootsie húszéves pályafutásának kedvenc számait hangszerelte újjá, hogy a közönség megismerhesse zenéje eddig rejtve maradt oldalait is. A Jazzékiel színes, szélesvásznú, két órás monstre koncerttel tekint vissza az elmúlt másfél évtizedre és három nagylemezére, melynek szinte minden közreműködője fellép majd a Müpa színpadán. A nagyvárosi lét díszletei a szó szoros értelmében is megelevenednek Szabó Benedek és a Galaxisok estjén, ahol a jól ismert számok új értelmet nyernek, és több még soha nem hallott dal is a közönség elé kerül. A sokoldalúságáról híres Sena, aki már többféle műfajban is jelentős sikereket aratott, most saját zenekarával, a Sena Live Banddel lép színpadra a Fesztivál Színházban. Az Amorf Ördögök a nagyszínpadi koncert súlyához méltó vendégfellépőt hívott: a Honvéd Férfikart! Ezen az estén Péterfy Boriék sok dalukat – köztük a kihagyhatatlan, nagy slágereket – olyan formában adják elő, ahogyan az máshol biztosan nem hallható.

A Hey, June! sokkal több, mint csupán egy a sok nyári fesztivál közül: egyedi alkalom a zenészeknek, hogy megmutathassák zenéjük, egyéniségük kevésbé ismert értékeit is.