Jazzrajongók

Öt sikeres évadot tudhat immár maga mögött a Jazzrajongók sorozat. Ezalatt harmincötnél is több vendég fordult meg Náray Erika színművésznő, énekesnő beszélgetőtársaként a Bohém Rendezvényhelyszínen. Az estek során jól ismert emberek új oldalukról mutatkoztak be, és természetesen az élő zene sem hiányozhatott. 

2016 novemberében a Müpa azzal a szándékkal indította útjára a sorozatot, hogy megmutassa, milyen sokan szeretik a rétegműfajnak, néha nehezen megközelíthető zenének tartott jazzt. Ráadásul a közéleti szereplők – közkedvelt színészek, írók, előadóművészek, médiaszemélyiségek, tudósok, sportolók – körében is számtalan jazzrajongót találunk. Van, aki a tradicionális jazz kedvelője, nem ritka a vokális műfaj iránti lelkesedés, de akadt olyan vendég is, aki éppenséggel hazai kortárs jazzelőadót tart a kedvencének. Legyen bár a beszélgetőpartner könnyen megnyíló avagy visszahúzódó személyiség, Náray Erika közvetlen modorának, inspiráló lényének köszönhetően ezeken az esteken mindenki felszabadultan érzi magát. S minthogy különleges, kettős adottsággal bír, nemcsak az estek háziasszonyaként, hanem jazzénekesnőként, vendégei rajongása tárgyának megszemélyesítőjeként is hallhatjuk. Állandó kísérő partnerei Berdisz Tamás dobos, művészeti vezető, Juhász Attila zongorista és Frey György basszusgitáros.
A január 20-i előadáson Scherer Pétert, február 24-én pedig Szalóki Ágit ismerhetjük meg többé-kevésbé új oldaláról. Bár Szalóki Ági esetében nem meglepő a jazzközeliség, hiszen alkotott is a műfaj több jeles képviselőjével, Scherer Péter bizonyára szolgáltat majd izgalmas részleteket élettörténetének ama szakaszáról, amikor megérintette őt az egyedülálló, improvizatív műfaj varázsa.

A nézőket, akik 18.00 órától foglalhatják el helyüket, a Bohém Rendezvényhelyszín üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra