A jazz nagyágyúi Budapesten: Rebekka Bakken, Roy Ayers, Lee Ritenour, Dave Grusin, Kamasi Washington és Wynton Marsalis érkezik a Müpába

2020. február 11.

A jazz élő legendáit hozza el a közönségnek az évad folytatásában a Müpa. A Jazztavasz sorozat legújabb előadójaként május 9-én Rebekka Bakken norvég énekesnő lép színpadra, míg a világ első számú vibrafonistája, Roy Ayers május 22-én zenél először Magyarországon. A 21. századi modern jazz fejedelme, Kamasi Washington pedig június 26-án a csillagokat is lehozza Heaven and Earth című mesterművével. A Jazzlegendák sorozat részeként június 29-én az összesen 11 Grammy-díjjal büszkélkedő Lee Ritenour és Dave Grusin ad koncertet, míg az ENSZ szintén Grammy-díjas békenagykövete, Wynton Marsalis július 6-án varázsolja majd el a közönséget a vezetésével működő Jazz at Lincoln Center Orchestra kíséretében.

A Müpa hűségprogramjának Platina szintű tagjai számára 2020. február 13-án, csütörtökön 10 órától elővásárlási lehetőséget biztosít. Az Arany szintű tagok ezen a napon 14 órától csatlakozhatnak be a vásárlásba, február 14-én 10 órától a hűségprogram Ezüst szintű tagjai válthatnak jegyet, pénteken 14 órától pedig a nagyközönség és a hűségprogram Alapszintű tagjai előtt is megnyílik a jegyvásárlás lehetősége.