Garázsband Fesztivál - Új szint a Müpa zenei kínálatában

2016. április 08.

Új teret, és remélhetőleg új közönségréteget hódít meg a zene június 4-én a Müpában – a mélygarázsba elsősorban a tizen-huszonéveseket várjuk, és nemcsak a nézőtérre, hanem a színpadra is!

A Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatán olyan amatőr pop- és rockegyüttesek indulhatnak, melyeknek tagjai 16 és 26 év közöttiek.
A pályázat hat győztese a Garázsband Fesztiválon ad önálló koncertet. 

A szakmai zsűri által kiválasztott hat legjobb együttes nyereménye: fellépési lehetőség a Müpa mélygarázsában a Garázsband Fesztiválon 2016. június 4-én 18 és 24 óra között. A Garázsband Fesztiválon fellépő zenekarok a közönség helyszíni szavazatai alapján további díjakat kaphatnak.
 

Beküldési határidő: 2016. május 10.

A fesztiválon fellépő együttesek a közönség szavazatai alapján további értékes díjakat is nyerhetnek!
A Garázsband Fesztiválra a belépés ingyenes, sőt aznap a Ludwig Múzeum Szenvedély, Rajongás és művészet, és a Rock/tér/idő című kiállítása  is ingyen megtekinthető.


 

 

 

Müpa – Ludwig Múzeum
Garázsband Fesztivál

Pályázati kiírás

1.) Szervező:
Müpa Budapest Nonprofit Kft.
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
és 
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

2.) Részvételi feltételek:
16-26 éves zenészekből álló amatőr pop-rock zenekarok jelentkezését várjuk

3.) Pályázati követelmények:
- csatolt jelentkezési lap maradéktalanul kitöltve (minden zenekari tag aláírásával)
- egy jó minőségű klip, vagy koncertfelvétel
   - minimum 60, maximum 360 mp terjedelemben
   - on-line elérhető linken
   - a pályázók által elküldött file-ok, adatok hiányosságáért/hibájáért a szervező felelősséget nem vállal
- 2-3 jó minőségű fotó a zenekarról

4.) Jelentkezés módja:
emailben, a garazsband@mupa.hu címen

5.) Jelentkezési határidő:
2016. május 10. 18.00

6.) Nyertesek kiválasztása, zsűri:
A beérkezett pályázatokat a Müpa „Hey June!” fesztiváljának fellépői, és a Ludwig Múzeum által delegált szakemberek közösen bírálják el
DJ Bootsie, Jakab Péter (Jazzékiel), Készman József (kurátor) Vitáris Iván (Ivan & The Parazol)

7.) Díjak:
a jelentkezők közül a zsűri 6 zenekart választ ki, akik a 2016. június 4-én a Müpa mélygarázsában tartandó Garázsband Fesztiválon 40-40 perces koncertet adhatnak. A zsűri további 3 tartalék zenekart választ, akik az előre meghatározott sorrend szerint, abban az esetben kapnak fellépési lehetőséget, amennyiben a kiválasztott 6 nyertes zenekar valamelyikének fellépése meghiúsul.

A Garázsband Fesztiválon fellépő zenekarok a közönség helyszíni szavazatai alapján további díjakat kaphatnak, úgymint:
- Müpa-különdíj: egynapos stúdióidő a Müpa Hangstúdióban, valamint fotózási lehetőség a Müpában
- Ludwig Múzeum különdíj: fellépési lehetőség a Múzeumok Éjszakáján 2016. 06. 25-én a Ludwig Múzeum teraszán, valamint interjú lehetőség a Ludwig Múzeum blogján

8.) Pályázók értesítése:
A szervező a jelentkezést beküldő email címén keresztül küld értesítést a zsűri döntéséről 2016. május 17-én 24:00 óráig. A nyertes zenekarok kötelesek az értesítéstől számított 3 munkanapon belül írásban (e-mail) visszaigazolni a fellépési lehetőség elfogadását. Amennyiben a nyertes zenekar nem jelez vissza, vagy a visszajelzésében a lehetőséggel nem tud élni, akkor a zsűri a pót nyertesek közül választ új fellépőt és azt a lehető leghamarabb a fenti módon értesíti.

A nyertesek a 2016. május 17-i Late Night Passion közönségtalálkozón kerülnek kihirdetésre a Ludwig Múzeumban.


Általános rendelkezések:

A pályázó a pályázat beküldésével igazolja, hogy a pályázaton való részvétele semmilyen módon nem sérti harmadik személyek (személyiségi, szerzői, stb.) jogait, és minden esetlegesen érintett személytől rendelkezik megfelelő engedéllyel a pályázaton való részvételre, a pályázat beküldésére.
A pályázó vállalja, hogy amennyiben a zsűri beválasztja a Garázsband Fesztivál 2016. június 4-i fellépői közé, úgy a szervezőt két héttel a koncert előtt minden szükséges technikai információval ellátja, a koncert napján pedig rendelkezésre áll teljes zenekarral, hangszerekkel hangellenőrzésre és a koncert megtartására.

A pályázó – ide értve a zenekar minden tagját – igény esetén rendelkezésre áll a pályázat és a Garázsband Fesztivál promóciója érdekében, egyúttal hozzájárulását adja az ott készült felvételek (fotó, kép- és hangfelvétel) felhasználásához a rendezvény kommunikációja, illetve a szervező intézmények marketing tevékenysége során.

A pályázó által beküldött pályamű felhasználásának joga a feltöltés időpontjától tér-, idő-, és módbeli korlátozás nélkül térítésmentesen a szervezőt illeti.
A pályázó szavatolja, hogy harmadik személyeknek nincs olyan joga, amely a szervezőt a pályázat felhasználásában korlátozná vagy megakadályozná.
A szervező a nyertes pályázók Garázsband Fesztiválon elhangzó koncertjeiről – saját döntési körében eljárva – hang- és képfelvételt készíthet, amelynek térbeli, időbeli és módbeli korlátozás nélküli, nem kereskedelmi felhasználásához a pályázó a pályázati kiírás elfogadásával ingyenesen a hozzájárulását adja, egyúttal szavatolja, hogy a fenti hozzájárulás megadásához valamennyi a koncerten résztvevő művész, illetve az ott elhangzó művek bármiféle jogosultja nevében jogosult.

Valamennyi pályázati feltétel betartásáért a pályázó teljes körű felelősséggel tartozik mind a szervező, mind harmadik személyek felé, a szervező a pályázati feltételek megsértésével harmadik személyeknek okozott bármiféle kárért vagy egyéb jogsérelemért a felelősségét kifejezetten kizárja. A szervező a pályázati feltételek betartását nem köteles ellenőrizni.

A pályázaton nem vehetnek részt a szervező intézmények munkavállalói.

A szervező fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkezik kellő minőségű/mennyiségű pályázat, úgy a rendezvényt későbbi alkalommal tartja meg. E körben a döntési jog kizárólagosan a szervezőt illeti meg.

A 2016. június 4-én megrendezendő Garázsband Fesztiválon a Müpa által biztosított technikai feltételek:
- 30m²-es színpad koncerthangosítással, fénytechnikával
- front- és monitorkeverő hangmérnök