Karmesterváltozás a Müpa augusztus 15-ei koncertjén – Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

2021. augusztus 10.

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy Zubin Mehta betegség miatt lemondta fellépését az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino augusztus 15-i koncertjén. 

Az est dirigense a 31 éves francia–svájci sztárkarmester, Lorenzo Viotti lesz, aki már számos világhírű zenekar élén aratott sikert; tavaly például Elīna Garanča közreműködésével láthatta a Berlini Filharmonikusok közönsége. A lisszaboni Gulbenkian Zenekar zeneigazgatói posztját három évadon át betöltő dirigenst a most induló szezontól kezdődően kinevezték a Holland Filharmonikus Zenekar, valamint a Holland Nemzeti Opera élére is. A hangversenyen az eredetileg meghirdetett műsor hangzik el, Brahms I. (d-moll) zongoraversenyének szólistája Rudolf Buchbinder zongoraművész lesz. A legendás előadóművész több mint hat évtizedet átívelő karrierjének legújabb állomása – Beethoven 32 zongoraszonátájának a Salzburgi Ünnepi Játékokon felvett összkiadása szeptemberi megjelenése – előtt hallható Budapesten. 

A megvásárolt jegyek érvényesek a koncertre, vagy a koncert kezdetéig (augusztus 15-én 19:30 óráig) visszaválthatók ezen az oldalon, illetve a Müpa állandó jegypénztáraiban.

Megértésüket köszönjük!