Müpa Hangjáték

2015. novemberében mutatkozott be a nagyközönség előtt a világ legnagyobb interaktív zenedoboza. Az Allee bevásárlóközpontban egy hét alatt mintegy 30.000 látogató csodálta meg az innovatív és látványos szerkezetet, több százan pedig meg is forgatták az óriási zenélő „mókuskereket”. A Müpa Hangjáték segítségével a látogatók újfajta, szórakoztató módon kerülhettek kapcsolatba a zenével. 

A siker után 2016 tavaszán a belváros szívébe, a VII. kerületi Madách térre költözött a Müpa Hangjáték, így akik az előző évben lemaradtak róla, azok újra kipróbálhatták. A korábban megismert muzsikák mellett új zenékkel is bővült a repertoár, köztük a Müpa Hangjáték online zeneszerkesztő alkalmazás legkedveltebb dallamával.  A nyertes zenemű mellett Wagner Ring tetralógiájából A walkürök lovaglását és Nino Rota Fellini 8 1/2 című, Oscar-díjas filmjéhez írt zenéjét is lehetett választani. Természetesen a legnépszerűbb korábbi dallamok is megmaradnak, így Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje is megszólaltatható volt május 28. és június 5. között, minden nap 12.00 – 20.00-ig


Az ünnepélyes megnyitó május 28-án 15 órakor volt.
 

Május 28-tól okostelefonunkkal akár a helyszínen vagy otthon is újra átélhettük az élményt a BlippAR (Android / iOS / Windows) alkalmazás segítségével. Ehhez nem kellett mást tenni, mint megkeresni a Müpa Hangjáték logóját, az alkalmazást megnyitva a telefon kamerájával beolvasni azt és már indulhatott is a játék! 
Így bárhol és bármikor megszólaltathattuk virtuálisan az eredeti Müpa Hangjáték dallamait, sőt, még egymással is versenyezhettünk az elért pontszámok alapján. 

 

A Müpa Hangjáték a Müpa és az Erzsébetvárosi Önkormányzat közös rendezvénye.

 

Lejátszható dallamok:

  • Liszt Ferenc – 2. magyar rapszódia
  • Halott Pénz – Valami van a levegőben
  • Harry Potter – Hedvig indulója
  • Vuk – Vuk dala
  • Richard Wagner – A walkürök lovaglása
  • Nino Rota – 8 és ½