A 2021/22-es évad

Rendkívüli időket élünk, ám van, ami nem változik: a folytonosság és megújulás jegyében a közönség a Müpa 2021/22-es évadában is felfedezheti a megszokott-megszeretett programsorozatokat. Kamarazenei csemegék és nagyszínpadi művek, zenés színpadi produkciók, családi és ifjúsági programok követik majd egymást, és a világ legkiválóbb szólistái és legendás zenekarai adják egymásnak a stafétát. Már az augusztus is valódi komolyzenei szenzációt tartogat: Rudolf Buchbinderrel, a Maggio Musicale Fiorentino Zenekara élén tér vissza Budapestre a 85 esztendős karmesterlegenda, Zubin Mehta. A Bécsi Szimfonikusokkal Andrés Orozco-Estrada és Sarah Connolly, a Mariinszkij Színház Zenekarával Valerij Gergijev, a Berlini Német Szimfonikus Zenekarral Robin Ticciati és Leif Ove Andsnes, a Bécsi Filharmonikusokkal Thomas Adès, a Drezdai Staatskapellével Christian Thielemann, valamint Julia Kleiter és Christian Gerhaher érkezik a Müpába. Jön Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, a Les Arts Florissants és William Christie, Yolanda Auyanet, Anaïs Constans és John Osborn, a Le Concert Spirituel is. 

Megújult formában folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös programsorozata, az Európai Hidak, melynek középpontjába ez alkalommal nem egy ország, hanem egy város kerül: a képzeletbeli híd Budapestet és Berlint köti össze. Természetesen sokak kedvence, az egész napos zenei maraton sem maradhat el: 2022-ben a fókuszban Richard Strauss életműve áll.
A Müpa a Cziffra György-emlékév egyik kiemelt helyszíne: a legendás művész emléke előtt, születésének 100. évfordulóján olyan kivételes alkotók tisztelegnek, mint a zongoravirtuóz Gyenyisz Macujev, valamint a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara, amely Eötvös Péter Cziffra Psodia című művének ősbemutatójára készül. Az est szólistája Lukács Miklós és a Cziffra100 programsorozat művészeti vezetője, Balázs János zongoraművész lesz. 
Számtalan műfaj kiválóságai váltják egymást az operától a táncművészeten, világzenén, könnyűzenén és újcirkuszon át az irodalomig, érkezik többek közt Anoushka Shankar, Snétberger Ferenc és Harcsa Veronika, a hússzoros Grammy-díjas Pat Metheny, visszatér Avishai Cohen és Jacob Collier, és friss arculattal, kültéri színpaddal, JazzTime néven várja a közönséget a Müpa nyárzáró-évadnyitó jazzfesztiválja is.

Lapozza át online az új évad kiemelt programjairól szóló kiadványunkat! 


Különlegesség, hogy idén azoknak sem kell várniuk a jegyvásárlással, akik csak egy-egy előadásra szeretnének belépőt váltani, hiszen a 2021/22-es szezonra bérleteket nem kínálunk: az egyes programokra önállóan válthatóak jegyek. 

Az új évad előadásaira több lépcsőben zajlik majd a jegyértékesítés, először az új évad idei, azaz 2021. december 31-ig megvalósuló programjaira nyílik meg a jegyvásárlás lehetősége. 2021. június 22-én, kedden 10 órától a Müpa+ hűségprogram platina szintű tagjainak biztosítunk elővásárlási lehetőséget, amelyhez június 23-án 10 órától az arany szint, 14 órától pedig az ezüst szint tagjai csatlakozhatnak. A hűségprogram alap szintű tagjai és a nagyközönség számára június 24-én, csütörtökön 10 órától lesznek elérhetők a jegyek az új évad programjaira.

Tartson velünk a 2021/22-es évadban is, és válogassa ki a kedvenceit minden műfajból!