Kapcsolat

Müpa

Cím:
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
Email:
info@mupa.hu
Telefon:
+36 1 555 3000


Tájékoztatjuk kedves Közönségünket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a Müpa épülete, Jegypénztárunk, illetve a különböző szolgáltatók napközben zárva tartanak, az épület nem látogatható. Ez alól kivételt képez a Ludwig Múzeum, amely rendes nyitva tartás szerint üzemel.

A ház előadásnapokon az első előadás előtt másfél órával nyit ki, a személyes jegyvásárlás ettől az időponttól, kizárólag az aznapi előadás(ok)ra lehetséges. Az épület az aznapi utolsó előadás után legkésőbb 1 órával bezár.

A Müpa és a Ludwig Múzeum látogatói a Müpa parkolóit csak az épület nyitvatartási idejében vehetik igénybe. A nyitvatartási időn kívül a Müpa parkolóit csak a Müpa épületében dolgozók és a Müpa partnerei használhatják.

A Müpa állandó jegypénztárai:

Müpa jegypénztár
1095 Budapest IX., Komor Marcell u. 1.
Térkép
Telefon:
+36 1 555 3300,
+36 1 555 3301
E-mail:
jegypenztar@mupa.hu
Nyitva:
Az adott napi legkorábbi előadás kezdete előtt 1,5 órával nyit jegypénztárunk, és az utolsó előadás kezdetéig, vagy amennyiben van szünet az előadásban, úgy a szünet végéig tart nyitva.
Jegypénztárunkban jelenleg kizárólag az aznapi előadás(ok)ra árusítunk jegyeket. Az online jegyvásárlás későbbi előadásokra továbbra is folyamatosan elérhető.
Andrássy úti jegypénztár
1061 Budapest VI., Andrássy út 15.
Térkép
Telefon:
+36 1 555 3310,
+36 1 555 3311
Nyitva:
Kizárólag jegyvisszaváltás és ügyintézés
Hétköznap: 10 és 18 óra között
Szombaton: 11 és 19 óra között

A Müpa ideiglenes jegypénztára:

Allee Bevásárlóközpont, II. emelet - a Mozi mellett
1117 Budapest XI., Október huszonharmadika u. 8-10.
Térkép
Nyitva:
Március 16-tól zárva tart

Autó

A Soroksári úton a Boráros tér felől:

Hogy elkerüljék a lámpáknál a torlódást, javasoljuk, hogy már a Boráros térnél hajtsanak le a Soroksári úttal párhuzamos szerviz útra, vagyis a Lechner Ödön fasorra. Amennyiben mégsem ezt a megoldást választják, lehajtási lehetőség van a Lechner Ödön fasorra a Vágóhíd utcánál is. Innen, az épületet balról megkerülve jutnak a Müpa mélygarázsához.

A Soroksári úton Soroksár felől:

A Vágóhíd utcai kereszteződésnél nem lehet nagy ívben balra kanyarodni az épülethez, ezért jobbról hurokkal kell ráhajtani a Vágóhíd utcára és egyenesen keresztezni a Soroksári utat, majd balra tartva a Laczkovich utcán át lehet eljutni a Müpa mélygarázsáig.

A Könyves Kálmán körúton a Népliget felől:

A Lurdy Háznál jobbra kell lekanyarodni a Mester utcára, majd balra, a Vágóhíd utcára, melynek végén a Soroksári utat egyenesen keresztezve kell balra kanyarodni a Laczkovich utcára a mélygarázshoz.

A Rákóczi hídról Buda felől:

A hídról jobbra lekanyarodva a centrum felé vezető (bal) sávba kell besorolni, majd a Soroksári úton rögtön jobbra hurokkal ráhajtani a Vágóhíd utcára, és egyenesen keresztezve a Soroksári utat lehet visszakanyarodni a Laczkovich utcára, amely egészen a Müpa mélygarázsáig vezet.
 

Március 2-ától várhatóan novemberig forgalomkorlátozás lép érvénybe a Müpa környékén

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy 2020. március 2-án megkezdődik a Déli összekötő vasúti híd felújítása, így várhatóan novemberig lezárják a híd alatt található buszfordulót, emellett a Rákóczi híd alatti területet is, így a Müpa mélygarázsa csak a Soroksári út felől lesz megközelíthető.

A Laczkovich utca zsákutca lesz, onnan a Müpa mélygarázsához nem lehet majd behajtani, és arra a Müpából való kihajtáskor sem lehet haladni. Az épületből távozó autósokat tábla figyelmezteti majd a változásra és a megfelelő haladási irányra.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Villamos

  Útvonal Megálló
1 Bécsi út / Vörösvári út – Etele út / Fehérvári út Közvágóhíd H
2 Jászai Mari tér – Közvágóhíd H Müpa - Nemzeti Színház
24 Keleti pályaudvar – Közvágóhíd H Müpa - Nemzeti Színház
4 Széll Kálmán tér – Újbuda-központ Boráros tér (átszállás a 2-es villamosra)
6 Széll Kálmán tér – Móricz Zsigmond körtér Boráros tér (átszállás a 2-es villamosra)

Autóbusz

  Útvonal Megálló
54 Pestszentimre, Ültetvény u. – Boráros tér Müpa - Nemzeti Színház
15 Gyöngyösi utca – Boráros tér Boráros tér

HÉV

  Útvonal Megálló
H7 Boráros tér – Csepel Müpa – Nemzeti Színház

Hajó

  Útvonal Megálló
D11 Újpest, Árpád út – Kopaszi-gát/BudaPart Müpa – Nemzeti Színház H
D12 Rómaifürdő – Kopaszi-gát/BudaPart Müpa – Nemzeti Színház H

Éjszakai busz

  Útvonal Megálló
901 Bécsi út / Vörösvári út – Közvágóhíd H Közvágóhíd H
918 Óbudai autóbuszgarázs – Kelenföld vasútállomás Müpa - Nemzeti Színház
979 A Újpalota, Nyírpalota út – Csepel Csillagtelep Müpa - Nemzeti Színház
979A A Újpalota, Nyírpalota út – Deák Ferenc tér Müpa - Nemzeti Színház
923 Békásmegyer HÉV állomás – Délpesti autóbuszgarázs Müpa - Nemzeti Színház

A Müpa parkolási rendje


I. INGYENES PARKOLÁS

A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi nyilvános, fizetős előadásra megváltott belépőjeggyel rendelkeznek.
Az ilyen belépőjeggyel a Müpa által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be-és kihajtásra az épület zárásáig érvényes.

Az ilyen belépőjeggyel a Müpa által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes, az épület zárásáig.

Vendégeink két helyszínen, a mélygarázsban és a Müpa kültéri parkolójában parkolhatnak.

 

1. Mélygarázs

A Müpa vendégei számára mindennap parkolási lehetőséget biztosítunk a mélygarázsban a nyitvatartási időnk alatt. Amennyiben az egyik fizetős előadásunkra jön, akár parkolójegy húzása nélkül is behajthat, egyéb esetben kérjük, húzzon parkolójegyet!
 

A. Behajtás parkolójegy húzása nélkül, aznapi előadásra érvényes belépőjeggyel

•    Amennyiben a mélygarázsba való behajtáskor kéznél van az aznapi előadásra érvényes belépőjegye, nem kell parkolójegyet húznia. Egyszerűen tartsa kinyomtatott belépőjegyét vagy e-jegyét (mobiltelefonja segítségével) az automata vonalkód-leolvasójához. A rendszer azonosítja a jegypénztárakban vásárolt, otthon kinyomtatott vagy telefonján bemutatott belépőjegy vonalkódját, illetve QR-kódját, majd ezt követően beengedi. 

Felhívjuk e-jeggyel érkező vendégeink figyelmét, hogy a mobiltelefonos jegybeolvasás a következő méretekkel rendelkező készülékekkel zökkenőmentes: max. 9 cm széles, 3 cm vastag és 12 cm hosszú. A gördülékeny lehajtáshoz javasoljuk, hogy a mobilos kódbeolvasásnál nagyítsa fel a kódot a képernyőn (QR-kód esetében legalább 2x2, de inkább 3x3 cm-es méretre), és így tartsa a leolvasóhoz. 

Amennyiben készüléke mérete meghaladja a fentieket, kérjük, a garantált bejutás érdekében jegyét nyomtatott formában is hozza magával!
A fenti módon behajtáskor rendezi parkolását, tehát az épület zárásáig bármikor díjmentesen elhagyhatja a parkolót.

Előfordulhat, hogy a rendszer ugyan felismeri a belépőjegyet, a sorompó mégsem nyílik. Ez esetben kérjük, húzzon parkolójegyet, hogy később, aznapi érvényes belépőjegyével rendezhesse a parkolás díját. Erről további információt a „Behajtás parkolójegy húzásával” pontban talál.

Kihajtáskor a rendszer az autója rendszámából már tudja, hogy parkolási díját rendezte, és felnyitja a sorompót.

Fontos: Belépőjegyét a kihajtásig őrizze meg!

B. Behajtás parkolójegy húzásával, aznapi előadásra érvényes belépőjeggyel

•    Amennyiben a mélygarázsba való behajtáskor nincs kéznél az aznapi előadásra szóló belépőjegye, vagy belépőjegyének leolvasását követően a sorompó mégsem nyílik, húzzon parkolójegyet az automatából.
•    Parkolójegyét az aznapra érvényes, fizetős előadásra szóló belépőjegyével / e-jegyével később is tudja érvényesíteni, azaz a parkolási díjat rendezni. Ezért kérjük, a parkolást követően a parkolójegyet vigye magával, hogy azt az erre szolgáló parkolóautomaták egyikénél érvényesíthesse.

Felhívjuk e-jeggyel érkező vendégeink figyelmét, hogy a mobiltelefonos jegybeolvasás a következő méretekkel rendelkező készülékekkel zökkenőmentes: max. 9 cm széles, 3 cm vastag és 12 cm hosszú. A gördülékeny lehajtáshoz javasoljuk, hogy a mobilos kódbeolvasásnál nagyítsa fel a kódot a képernyőn (QR-kód esetében legalább 2x2, de inkább 3x3 cm-es méretre), és így tartsa a leolvasóhoz. 

Amennyiben készüléke mérete meghaladja a fentieket, kérjük, a garantált bejutás érdekében jegyét nyomtatott formában is hozza magával!
 

C. Behajtás előzetes regisztrációval a Platina parkolóhelyekre

A Müpa+ hűségprogram Platina szintet elért tagjai a -1. szinten található Platina-parkolóhelyekre változatlanul a honlapon, az adott program oldalán regisztrálhatnak a koncertet megelőző napon 23:59 óráig. A sorompó a megadott rendszámot azonosítva nyílik be- és kihajtáskor. 
 

Parkolójegy-érvényesítés ingyenes parkoláshoz

A mélygarázsban található automatáknál vendégeink maguk érvényesíthetik parkolójegyüket, míg a jegyértékesítő helyeken a jegyvásárlást vagy jegyátvételt követően kollégáink segítenek az érvényesítésben.

Parkoló-automatákat az alábbi helyszíneken talál:
•    A mélygarázsban táblával jelölt helyeken
•    A jegyátvételi helyeken

Parkoló-automaták használata:
•    Tartsa a kód leolvasójához parkolójegyének vonalkódját.
•    Amikor a rendszer kéri, tartsa a leolvasóhoz a belépőjegyének vonalkódját / QR kódját.
•    Az automata jelezni fogja Önnek, hogy a parkolási díj kiegyenlítésre került, Ön pedig kihajthat a parkolóból.

Parkolójegyét érvényesítheti:
•    Az előadás előtt
•    Az előadás szünetében
•    Az előadás után is

Kihajtáskor a rendszer autója rendszámából már tudja, hogy parkolási díját rendezte, és felnyitja Önnek a sorompót.

Az érvényesített parkolójeggyel az épület zárásáig bármikor díjmentesen elhagyhatja a parkolót.

Fontos! Mindenképpen érvényesítse parkolójegyét, mielőtt távozni készül, mert kihajtáskor a sorompónál nem tudja rendezni parkolását.

Amennyiben az épület zárásáig nem hajtott ki gépjárművével, ezt követően 250 Ft/óra normál parkolási díjat számítunk fel, amelyet a mélygarázsban elhelyezett fizetőautomatáknál tud kiegyenlíteni az épület elhagyása előtt. Ezzel kapcsolatos további információkat a „Parkolás díjfizetés ellenében” pontban talál.

 

2. Kültéri parkoló

A Müpa kültéri parkolójában – abban az esetben, ha a mélygarázs megtelt – a Müpa előadásaira látogató vendégeink parkolhatnak.

Behajtáskor kérjük, parkoljon le egy tetszése szerinti szabad helyre. A belépőjegyek ellenőrzése az előadást követően, a kihajtáskor történik. Ezért kérjük, hogy az aznapi előadásra szóló belépőjegyét mindenképp őrizze meg és tartsa kéznél, mert kihajtáskor kollégánknak be kell azt mutatnia.

Amennyiben nem rendelkezik megfelelő belépőjeggyel, úgy a parkolási díj egységesen 500 Ft/gépjármű. További információ a „Parkolás díjfizetés ellenében” pontban.

Fontos! A térítésmentes kihajtáshoz mindenképp tartsa meg és tartsa kéznél belépőjegyét.

A Müpa kültéri parkolója a Müpa épületének tárgynap esti zárásáig üzemel, azt követően a parkolót lezárjuk. Amennyiben gépjárművét ezt követően szeretné a helyszínről elvinni, úgy pótdíjat kell fizetnie. További információ a „Parkolás díjfizetés ellenében” pontban.

II. PARKOLÁS DÍJFIZETÉS ELLENÉBEN

Mikor kell fizetni a parkolásért?

A Müpa mélygarázsában és kültéri parkolójában a parkolásért fizetni kell, ha:
•    Nem rendelkezik a Müpa egyik tárgynapi nyilvános fizetős előadására szóló belépőjeggyel.
•    Ingyenes (nem fizetős) és/vagy nem nyilvános rendezvényére érkezett a Müpába, és nem kapott a térítésmentes parkolással kapcsolatos tájékoztatást az esemény szervezőjétől.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a Ludwig Múzeumba szóló belépőjeggyel a parkolás fizetős.
 

1. Mélygarázs

A Müpa mélygarázsában a parkolási díj 250 Ft/óra. A behajtást követő első 15 percben térítésmentesen hagyható el a mélygarázs, ezzel is segíteni kívánjuk jegyvásárlóinkat és a műsoraink iránt érdeklődőket. Mozgáskorlátozottak számára, hivatalos engedély birtokában és annak felmutatásával a kedvezményes parkolási idő 3 óra. Kérjük, amennyiben ezt a kedvezményt igénybe kívánja venni, személyi azonosító igazolványával és parkolási engedélyével fáradjon el a -1. szinten lévő garázskezelő helyiséghez.

A parkolási díjat a mélygarázsban található fizetőautomaták egyikénél készpénzzel és bankkártyával (PayPass-szal is) ki tudja egyenlíteni.

Díjfizetést követően 15 perc áll rendelkezésére a mélygarázs elhagyására.

Fontos! A kihajtás előtt mindenképp rendezze parkolási díját, mert kihajtáskor a sorompónál ezt nem tudja megtenni.

Ha elvesztette parkolójegyét, de rendelkezik a parkolás napjával megegyező napon a Müpa egyik fizetős előadására szóló belépőjeggyel, az előadás napján nem kell pótdíjat fizetnie. Ha elvesztette parkolójegyét, és nincs a parkolás idejére szóló érvényes, fizetős előadásra szóló Müpa belépőjegye, a parkolási pótdíj összege 5000 Ft/nap (minden megkezdett nap 00.00-tól számítandó). Ha az épület zárvatartása alatt távozik a mélygarázsból, úgy kérjük, hívja a +36 1 555 3131 számot – az éjszakai vagy nyitvatartáson kívüli intézkedésért fizetendő külön pótdíj 3000 Ft.


2. Kültéri parkoló

Amennyiben nem rendelkezik az aznapi nyilvános, fizetős előadásra szóló belépőjeggyel, úgy a parkolási díj egységesen 500 Ft/gépjármű. A parkolás díját a kihajtás előtt kell rendezni, fontos azonban, hogy mivel a kültéri parkolót kifejezetten a Müpa jeggyel érkező nézői számára nyitjuk ki, így a helyszínen nincs fizetési lehetőség, hanem a Müpa mélygarázsának -1. szintjén található garázskezelőnél készpénzben vagy bankkártyával (PayPass-szal is) lehet a díjat befizetni.

Fontos! A parkolás díját mindenképp rendezze a kihajtás előtt a garázskezelőnél, mert a kültéri parkolóban erre nincs lehetősége.

Amennyiben gépjárművét a kültéri parkoló zárvatartási ideje alatt szeretné elvinni, kérjük, hívja a +36 1 555 3131 számot. A kültéri parkoló zárása után gépjárművét pótdíj megfizetését követően tudja elvinni, amelynek összege 3000 Ft.

 

Felmerülő problémájára a megoldást, illetve esetleges kérdéseire a választ keresse itt.