Kapcsolat

Müpa

Cím:
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
Email:
info@mupa.hu
Telefon:
+36 1 555 3000


A Müpa minden nap 10 órától az utolsó előadás végéig tart nyitva, egyéb esetben 18 óráig.

Nyári nyitvatartás

A Müpa épülete és jegypénztára július 8. és július 20. között, valamint augusztus 5. és 30. között minden hétköznap 11 órától 18 óráig tart nyitva. Július 3-án, július 21. és augusztus 4 között, valamint augusztus 20-án, 27-én és 28-án zárva tart.

A Müpa állandó jegypénztárai:

Müpa jegypénztár
1095 Budapest IX., Komor Marcell u. 1.
Térkép
Telefon:
+36 1 555 3300,
+36 1 555 3301
E-mail:
jegypenztar@mupa.hu
Nyitva:
minden nap 10-18 óráig
előadások napján az első szünet végéig

Nyári nyitvatartás
július 3.: zárva
július 8-20.: 11-18 óráig
július 21. - augusztus 4.: zárva
augusztus 5-30.: 11-18 óráig
augusztus 20., 27. és 28.: zárva

Autó

A Soroksári úton a Boráros tér felől:

Hogy elkerüljék a lámpáknál a torlódást, javasoljuk, hogy már a Boráros térnél hajtsanak le a Soroksári úttal párhuzamos szerviz útra, vagyis a Lechner Ödön fasorra. Amennyiben mégsem ezt a megoldást választják, lehajtási lehetőség van a Lechner Ödön fasorra a Vágóhíd utcánál is. Innen, az épületet balról megkerülve jutnak a Müpa mélygarázsához.

A Soroksári úton Soroksár felől:

A Vágóhíd utcai kereszteződésnél nem lehet nagy ívben balra kanyarodni az épülethez, ezért jobbról hurokkal kell ráhajtani a Vágóhíd utcára és egyenesen keresztezni a Soroksári utat, majd balra tartva a Laczkovich utcán át lehet eljutni a Müpa mélygarázsáig.

A Könyves Kálmán körúton a Népliget felől:

A Lurdy Háznál jobbra kell lekanyarodni a Mester utcára, majd balra, a Vágóhíd utcára, melynek végén a Soroksári utat egyenesen keresztezve kell balra kanyarodni a Laczkovich utcára a mélygarázshoz.

A Rákóczi hídról Buda felől:

A hídról jobbra lekanyarodva a centrum felé vezető (bal) sávba kell besorolni, majd a Soroksári úton rögtön jobbra hurokkal ráhajtani a Vágóhíd utcára, és egyenesen keresztezve a Soroksári utat lehet visszakanyarodni a Laczkovich utcára, amely egészen a Müpa mélygarázsáig vezet.

Villamos

  Útvonal Megálló
1 Bécsi út / Vörösvári út – Etele út / Fehérvári út Közvágóhíd H
2 Jászai Mari tér – Közvágóhíd H Müpa - Nemzeti Színház
24 Keleti pályaudvar – Közvágóhíd H Müpa - Nemzeti Színház
4 Széll Kálmán tér – Újbuda-központ Boráros tér (átszállás a 2-es villamosra)
6 Széll Kálmán tér – Móricz Zsigmond körtér Boráros tér (átszállás a 2-es villamosra)

Autóbusz

  Útvonal Megálló
54 Pestszentimre, Ültetvény u. – Boráros tér Müpa - Nemzeti Színház
15 Gyöngyösi utca – Boráros tér Boráros tér

HÉV

  Útvonal Megálló
H7 Boráros tér – Csepel Müpa – Nemzeti Színház

Hajó

  Útvonal Megálló
D11 Újpest, Árpád út – Kopaszi-gát/BudaPart Müpa – Nemzeti Színház H
D12 Rómaifürdő – Kopaszi-gát/BudaPart Müpa – Nemzeti Színház H

Éjszakai busz

  Útvonal Megálló
901 Bécsi út / Vörösvári út – Közvágóhíd H Közvágóhíd H
918 Óbudai autóbuszgarázs – Kelenföld vasútállomás Müpa - Nemzeti Színház
979 A Újpalota, Nyírpalota út – Csepel Csillagtelep Müpa - Nemzeti Színház
979A A Újpalota, Nyírpalota út – Deák Ferenc tér Müpa - Nemzeti Színház
923 Békásmegyer HÉV állomás – Délpesti autóbuszgarázs Müpa - Nemzeti Színház

A Müpa parkolási rendje


I. INGYENES PARKOLÁS

A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi nyilvános, fizetős előadásra megváltott belépőjeggyel rendelkeznek.
Az ilyen belépőjeggyel a Müpa által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be-és kihajtásra az épület zárásáig érvényes.

Az ilyen belépőjeggyel a Müpa által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes, az épület zárásáig.

Vendégeink két helyszínen, a mélygarázsban és a Müpa kültéri parkolójában parkolhatnak.

 

1. Mélygarázs

A Müpa vendégei számára mindennap parkolási lehetőséget biztosítunk a mélygarázsban a nyitvatartási időnk alatt. Amennyiben az egyik fizetős előadásunkra jön, akár parkolójegy húzása nélkül is behajthat, egyéb esetben kérjük, húzzon parkolójegyet!
 

A. Behajtás parkolójegy húzása nélkül, aznapi előadásra érvényes belépőjeggyel

•    Amennyiben a mélygarázsba való behajtáskor kéznél van az aznapi előadásra érvényes belépőjegye, nem kell parkolójegyet húznia. Egyszerűen tartsa kinyomtatott belépőjegyét vagy e-jegyét (mobiltelefonja segítségével) az automata vonalkód-leolvasójához. A rendszer azonosítja a jegypénztárakban vásárolt, otthon kinyomtatott vagy telefonján bemutatott belépőjegy vonalkódját, illetve QR-kódját, majd ezt követően beengedi. 

Felhívjuk e-jeggyel érkező vendégeink figyelmét, hogy a mobiltelefonos jegybeolvasás a következő méretekkel rendelkező készülékekkel zökkenőmentes: max. 9 cm széles, 3 cm vastag és 12 cm hosszú. A gördülékeny lehajtáshoz javasoljuk, hogy a mobilos kódbeolvasásnál nagyítsa fel a kódot a képernyőn (QR-kód esetében legalább 2x2, de inkább 3x3 cm-es méretre), és így tartsa a leolvasóhoz. 

Amennyiben készüléke mérete meghaladja a fentieket, kérjük, a garantált bejutás érdekében jegyét nyomtatott formában is hozza magával!
A fenti módon behajtáskor rendezi parkolását, tehát az épület zárásáig bármikor díjmentesen elhagyhatja a parkolót.

Előfordulhat, hogy a rendszer ugyan felismeri a belépőjegyet, a sorompó mégsem nyílik. Ez esetben kérjük, húzzon parkolójegyet, hogy később, aznapi érvényes belépőjegyével rendezhesse a parkolás díját. Erről további információt a „Behajtás parkolójegy húzásával” pontban talál.

Kihajtáskor a rendszer az autója rendszámából már tudja, hogy parkolási díját rendezte, és felnyitja a sorompót.

Fontos: Belépőjegyét a kihajtásig őrizze meg!

B. Behajtás parkolójegy húzásával, aznapi előadásra érvényes belépőjeggyel

•    Amennyiben a mélygarázsba való behajtáskor nincs kéznél az aznapi előadásra szóló belépőjegye, vagy belépőjegyének leolvasását követően a sorompó mégsem nyílik, húzzon parkolójegyet az automatából.
•    Parkolójegyét az aznapra érvényes, fizetős előadásra szóló belépőjegyével / e-jegyével később is tudja érvényesíteni, azaz a parkolási díjat rendezni. Ezért kérjük, a parkolást követően a parkolójegyet vigye magával, hogy azt az erre szolgáló parkolóautomaták egyikénél érvényesíthesse.

Felhívjuk e-jeggyel érkező vendégeink figyelmét, hogy a mobiltelefonos jegybeolvasás a következő méretekkel rendelkező készülékekkel zökkenőmentes: max. 9 cm széles, 3 cm vastag és 12 cm hosszú. A gördülékeny lehajtáshoz javasoljuk, hogy a mobilos kódbeolvasásnál nagyítsa fel a kódot a képernyőn (QR-kód esetében legalább 2x2, de inkább 3x3 cm-es méretre), és így tartsa a leolvasóhoz. 

Amennyiben készüléke mérete meghaladja a fentieket, kérjük, a garantált bejutás érdekében jegyét nyomtatott formában is hozza magával!
 

C. Behajtás előzetes regisztrációval a Platina parkolóhelyekre

A Müpa+ hűségprogram Platina szintet elért tagjai a -1. szinten található Platina-parkolóhelyekre változatlanul a honlapon, az adott program oldalán regisztrálhatnak a koncertet megelőző napon 23:59 óráig. A sorompó a megadott rendszámot azonosítva nyílik be- és kihajtáskor. 
 

D. Behajtás előzetes regisztrációval a Mastercard parkolóhelyekre

Kizárólag magyar bank vagy pénzintézet által kibocsátott lakossági Mastercard World Elite vagy Mastercard Vállalati és Üzleti Prémium kártyabirtokosok részére igénybe vehető szolgáltatás a dedikált, Mastercard Prémium Parkoló megjelöléssel bíró parkolóhelyek mértékéig, amelyek a Müpa mélygarázsának -1 szintjén találhatóak. Azok a fent nevezett kártyabirtokosok jogosultak igénybe venni, akinek az adott napi előadásra szóló jegyük van. A szolgáltatás igénybevételének feltétele a mupa.hu oldalon történő előzetes online regisztráció során a gépjármű rendszámának megadása. A regisztráció az adott előadásnap előtt 29 nappal válik elérhetővé, a korábban leadott rendszám módosítása pedig legkésőbb az előadás kezdetének időpontja előtt 24 órával lehetséges. A sorompó a megadott rendszámot azonosítva nyílik be- és kihajtáskor. 
 

Parkolójegy-érvényesítés ingyenes parkoláshoz

A mélygarázsban található automatáknál vendégeink maguk érvényesíthetik parkolójegyüket, míg a jegyértékesítő helyeken a jegyvásárlást vagy jegyátvételt követően kollégáink segítenek az érvényesítésben.

Parkoló-automatákat az alábbi helyszíneken talál:
•    A mélygarázsban táblával jelölt helyeken
•    A jegyátvételi helyeken

Parkoló-automaták használata:
•    Tartsa a kód leolvasójához parkolójegyének vonalkódját.
•    Amikor a rendszer kéri, tartsa a leolvasóhoz a belépőjegyének vonalkódját / QR kódját.
•    Az automata jelezni fogja Önnek, hogy a parkolási díj kiegyenlítésre került, Ön pedig kihajthat a parkolóból.

Parkolójegyét érvényesítheti:
•    Az előadás előtt
•    Az előadás szünetében
•    Az előadás után is

Kihajtáskor a rendszer autója rendszámából már tudja, hogy parkolási díját rendezte, és felnyitja Önnek a sorompót.

Az érvényesített parkolójeggyel az épület zárásáig bármikor díjmentesen elhagyhatja a parkolót.

Fontos! Mindenképpen érvényesítse parkolójegyét, mielőtt távozni készül, mert kihajtáskor a sorompónál nem tudja rendezni parkolását.

Amennyiben az épület zárásáig nem hajtott ki gépjárművével, ezt követően 400 Ft/óra normál parkolási díjat számítunk fel, amelyet a mélygarázsban elhelyezett fizetőautomatáknál tud kiegyenlíteni az épület elhagyása előtt. Ezzel kapcsolatos további információkat a „Parkolás díjfizetés ellenében” pontban talál.

 

2. Kültéri parkoló

A Müpa kültéri parkolójában kizárólag a Müpa előadásaira látogató vendégeink parkolhatnak, abban az esetben, ha a mélygarázs megtelt.

Behajtáskor kérjük, parkoljon le egy tetszése szerinti szabad helyre. A belépőjegyek ellenőrzése az előadást követően, a kihajtáskor történik. Ezért kérjük, hogy az aznapi előadásra szóló belépőjegyét mindenképp őrizze meg és tartsa kéznél, mert kihajtáskor kollégánknak be kell azt mutatnia.

További információ a „Parkolás díjfizetés ellenében” pontban.

Fontos! A térítésmentes kihajtáshoz mindenképp tartsa meg és tartsa kéznél belépőjegyét.

A Müpa kültéri parkolója a Müpa épületének tárgynap esti zárásáig üzemel, azt követően a parkolót lezárjuk. Amennyiben gépjárművét ezt követően szeretné a helyszínről elvinni, úgy pótdíjat kell fizetnie. További információ a „Parkolás díjfizetés ellenében” pontban.

II. PARKOLÁS DÍJFIZETÉS ELLENÉBEN

Mikor kell fizetni a parkolásért?

A Müpa mélygarázsában a parkolásért fizetni kell, ha:
•    Nem rendelkezik a Müpa egyik tárgynapi nyilvános fizetős előadására szóló belépőjeggyel.
•    Ingyenes (nem fizetős) és/vagy nem nyilvános rendezvényére érkezett a Müpába, és nem kapott a térítésmentes parkolással kapcsolatos tájékoztatást az esemény szervezőjétől.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a Ludwig Múzeumba szóló belépőjeggyel a parkolás fizetős.
 

1. Mélygarázs

A Müpa mélygarázsában a parkolási díj 400 Ft/óra. A behajtást követő első 30 percben térítésmentesen hagyható el a mélygarázs, ezzel is segíteni kívánjuk jegyvásárlóinkat és a műsoraink iránt érdeklődőket. Mozgáskorlátozottak számára, hivatalos engedély birtokában és annak felmutatásával a kedvezményes parkolási idő 3 óra. Kérjük, amennyiben ezt a kedvezményt igénybe kívánja venni, személyi azonosító igazolványával és parkolási engedélyével fáradjon el a -1. szinten lévő garázskezelő helyiséghez.

A parkolási díjat a mélygarázsban található fizetőautomaták egyikénél készpénzzel és bankkártyával (PayPass-szal is) ki tudja egyenlíteni.

Díjfizetést követően 30 perc áll rendelkezésére a mélygarázs elhagyására.

Fontos! A kihajtás előtt mindenképp rendezze parkolási díját, mert kihajtáskor a sorompónál ezt nem tudja megtenni.

Ha elvesztette parkolójegyét, de rendelkezik a parkolás napjával megegyező napon a Müpa egyik fizetős előadására szóló belépőjeggyel, az előadás napján nem kell pótdíjat fizetnie. Ha elvesztette parkolójegyét, és nincs a parkolás idejére szóló érvényes, fizetős előadásra szóló Müpa belépőjegye, a parkolási pótdíj összege 5000 Ft/nap (minden megkezdett nap 00.00-tól számítandó). Ha az épület zárvatartása alatt távozik a mélygarázsból, úgy kérjük, hívja a +36 1 555 3131 számot – az éjszakai vagy nyitvatartáson kívüli intézkedésért fizetendő külön pótdíj 3000 Ft.


2. Kültéri parkoló

A Müpa kültéri parkolójában kizárólag a Müpa előadásaira látogató vendégeink parkolhatnak, abban az esetben, ha a mélygarázs megtelt.

Amennyiben gépjárművét a kültéri parkoló zárvatartási ideje alatt szeretné elvinni, kérjük, hívja a +36 1 555 3131 számot. A kültéri parkoló zárása után gépjárművét pótdíj megfizetését követően tudja elvinni, amelynek összege 3000 Ft. A díjat a Müpa mélygarázsának -1. szintjén található garázskezelőnél készpénzben vagy bankkártyával (PayPass-szal is) lehet befizetni.

 

Felmerülő problémájára a megoldást, illetve esetleges kérdéseire a választ keresse itt.

 

 

 

 

A Müpa akadálymentes kerekesszékes, mozgássérült, babakocsival közlekedő, idős és mozgásukban korlátozott, kognitív zavarral élők és segítőkutyával közlekedő látogatók számára. A közterületről a helyszín megközelítése akadálymentes, 100 m-en belül közösségi közlekedési megálló található. A főbejárat és az akadálymentes bejárat azonos, a szintkülönbséget lépcső és rámpa hidalja át. A bejárati ajtó forgóajtó. Az információs pult könnyen megközelíthető, indukciós hurok nem elérhető. A termek és a ruhatár akadálymentesen elérhető, több akadálymentes WC is rendelkezésre áll.

További részletek ide kattintva érhetők el.