Egyedi müpás ajándéktárgy-kollekció

Megújult ajándéktárgyakat kínál a Müpa, a kollekción az intézmény kreatív arculata és az épület vizuális elemei köszönnek vissza. 

A klasszikus márkázott hétköznapi használati tárgyak – esernyő, képeslap, hűtőmágnes, ceruza, radír, füzet, bögre, telefon tok, poháralátét, kitűző, síbérlet-tartó – mellett különleges, iparművész által tervezett betonékszerek és az újrahasznosítás jegyében molinóból készült táskák, pénztárcák és papírból készült ékszerek is megtalálhatók a kínálatban.

Az első 30 termékből álló szortimentből a Müpa épületében található VINCE könyvesboltban válogathatnak az érdeklődők. Folyamatosan bővül az egy-egy produkcióhoz kapcsolódó CD- és DVD kiadványok sora, melyek a Rózsavölgyi CD-boltban érhetők el

Müpa Budapest könyv

Művészet és építészet képekben

Nemzetközileg is egyedülálló különleges albumot adott ki a Müpa, amely az intézmény első 10 évét dokumentálja. Az exkluzív kiadvány egy olyan különleges korlenyomat, amely az épület keletkezésének történetét, előadások emlékezetes pillanatait, az évek során fellépett művészek vendégkönyvi bejegyzéseit dokumentálja fotókkal, interjúkkal és tanulmányokkal. Emlékkönyv mindazoknak, akik a házat megépítették, akik a több ezer produkcióban részt vettek illetve azokat létrehozhatták, és a közönségnek egyaránt. Az olvasó bepillantást nyer a kulisszák mögé, hogyan működik az intézmény, hogyan kel életre, backstage képeket láthatnak, ahogy művészek készülődnek, mennek be a színpadra és létrejön egy előadás. 

Az exkluzív kiadvány melléklete három CD is, amelyeken a Müpa emlékezetes előadásaiból találhatók részletek a legkülönfélébb zenei műfajokból, olyan előadókkal többek között, mint Laurie Anderson, Avishai Cohen, Joyce DiDonato, Marianne Faithfull, Philippe Herreweghe, Lajkó Félix, Polgár László, Sir Simon Rattle, Szakcsi Lakatos Béla vagy Ramón Vargas. 

A kiadvány a Müpa épületében található Vince könyvesboltban és a Libri Könyvesboltokban kapható, ára 9900 Ft. 


A Müpa+ hűségprogram tagjai a könyvet és a Müpa ajándéktárgyakat a Vince Könyvesboltban – kártyájuk felmutatásával – 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg.