Újabb 2024-es programok

Új előadásokkal bővült a jövő évi programkínálatunk!

Jazzlegendák váltják egymást a Müpában, és jövőre is megrendezzük a Wagner-rajongók budapesti ünnepét – műsornaptárunkba a nemrégiben bejelentett hazai és világsztárok után újabb illusztris művészek koncertjei és előadásai kerültek be. 

Zenész barátaival érkezik a gitárfenomén, Al Di Meola, és koncertet ad a Buena Vista Social Club révén világhírűvé vált Eliades Ochoa is, míg áprilisban az atmoszférikus rockzenében utazó Platon Karataev hozza el Napkötöző című új albumát.

Filmbarátoknak a NÉMA – FILM – ZENE című, filmvetítéssel egybekötött koncertsorozatunkat ajánljuk, ahol régi korok moziélményét élhetik át 21. századi környezetben. A Jazztavasz keretében fellép a funk, az R’n’B és a hiphop elemeit ötvöző Lakecia Benjamin, a sokszoros díjnyertes kanadai énekes-dalszerző-zongorista, Laila Biali, a fesztivált pedig a Grammy-díjas trombitaművész, Chris Botti zárja. Szintén a jazzrajongókat várja az eklektikus stílusáról ismert, Skidaddle című új lemezzel jelentkező Lamm Dávid koncertje.  

Tél végén az évad együttesének választott Magyar Nemzeti Táncegyüttes Farsangvasárnap című produkciója, majd húsvét közeledtével a Magyar Állami Népi Együttes Kivirágzott keresztfája című táncjátéka varázsolja majd el a folkfanatikusokat, a Nagy kínai újévi hangverseny pedig távolabbi tájakra vezeti az érdeklődőket. 

Az Orgonapárbaj koncertjén most először két legendás Hammond-orgonista, John Medeski és Larry Goldings lép fel. Az évad zeneszerzőjének választott Orbán György és tanítványai, Dragony Tímea, Gyöngyösi Levente és Szalai Katalin darabjaiból összeállított kamarakoncerten a legendás komponista életművének újabb rétegei tárulnak fel.

Több mint másfél évtizede, hogy a Müpa először mutatta be Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével Richard Wagner A nibelung gyűrűje című operaciklusának darabjait. A Ring mellett idén sor kerül Bo Skovhus dalestjére is, a Wagner operáinak legismertebb részleteiből összeállított zenekari koncert, az Istenek és hősök pedig kétszer is felcsendül. 

Az előadásokra a Müpa+ hűségprogram tagjai válthatják meg elsőként jegyeiket: Platina szinten november 14-én 10 órától, Arany szinten november 15-én 10, Ezüst szinten ugyanazon a napon 14 órától veszi kezdetét az elővásárlási időszak. A hűségprogram Alapszintű tagjai, valamint a nagyközönség számára november 16-án 10 órától nyílik meg a jegyvásárlási lehetőség személyesen a Müpa jegypénztárában és online.