Brahms-maraton

Ahogy már megszokhatták, minden évben maratoni koncertfolyamban mutatjuk meg egy-egy zeneszerző-kiválóság életművének legszebb darabjait. A Budapesti Fesztiválzenekarral együttműködésben a Müpa 2008 óta rendezi meg a zeneszerző-maratonokat, amelyek alkalmat adnak arra, hogy szimfonikus zenekarok, kamaraformációk és szólisták közreműködésével a lehető legteljesebb képet kapjunk a zenetörténet legnagyobbjainak bámulatos világáról. Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky után 2016-ban rendhagyóan két szerző, Felix Mendelssohn és Robert Schumann állt a középpontban. Szinte logikus folytatása az előző évnek, hogy 2017-ben a Schumannhoz több szállal kötődő Johannes Brahms muzsikájából lesz a maratoni koncertsorozat.

A legklasszikusabb romantikus, Brahms gazdag és meghatározó életművet hagyott hátra. Az operán kívül szinte mindent kipróbált, a vokális zenétől a kamaramuzsikán át a szimfóniákig. Utóbbiak méltán a koncerttermek kedvelt darabjai napjainkban is, akárcsak a Német requiem, a Magyar táncok, a Haydn-variációk, a zongoradarabok, vagy akár a D-dúr hegedűverseny. Hatása máig tart, még a könnyedebb műfajokban is többen használták fel inspirációként a műveit. 

A Brahms-maraton napján a Müpában 11, egyenként háromnegyed órás koncert nyújt válogatást a szerző legszebb műveiből. A kamaradarabok a Fesztivál Színházban, a zenekari művek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben hangzanak el. 
 

A minikoncertek belépőjegyei 990 forintba kerülnek. Aki három előadásra jegyet vált, a negyedikre ingyen mehet be. Így aztán az összesen 11 hangverseny ára 10 890 forint helyett mindössze 8 910 forint.

A maraton-kedvezmény online érvényesítéséhez tegye kosarába a meglátogatni kívánt valamennyi előadásra szóló jegyét. A kosárban megtekintheti, hogy - a kiválasztott koncertek számától függően - mely előadás(ok)ra szóló jegyeit kapja ajándékba, azaz 0 Ft-os áron.
Fontos, hogy azokat a jegyeit is helyezze kosarába, amelyek után a kedvezmény igénybevételét követően nem kell fizetnie.

Tekintettel a kedvezményes jegyárakra, a Müpa+ hűségprogram Ezüst, Arany és Platina szintjeihez járó %-os kedvezmény a maratonjegyek vásárlása esetén nem érvényesíthető. A vásárlásért járó hűségpontokat természetesen a jegypénztárainkban felmutatott Müpa+ kártyára illetve a honlapon történő vásárlás után is felírjuk.