Hey, June!


Két év kényszerű online lét után idén nyáron végre a nézők is visszatérhetnek a Hey, June! koncertjeire, és a könnyűzene mellett az élő taps is visszaköltözik a termekbe. Június 3. és 23. között öt hazai zenekar veszi be a színpadot, hogy hivatalosan is elindítsák a nyarat.  

A sort Magyarország első számú dream pop zenekara, a Mayberian Sanskülotts nyitja, akik tavaly ünnepelték fennállásuk tizedik évfordulóját. A Csordás Zita és Balogh Gallusz duójaként induló, de mára hattagúvá nőtt együttes jó ideje készül már a müpás koncertre, így biztosak lehetünk benne, hogy mindent beleadnak a Fesztivál Színház színpadán.

Egyedi Péter 2019-ben Mmamt Mindennek megvan a maga története – címmel megjelent első szólóalbuma rögtön az év legjobb lemezei közé került a Recorderen. A tavaly év elején kiadott Mmamt II nemcsak folytatja ezt, de ha lehet, még magasabb szintre is emeli, több irányba is jelentősen kitágítva Egyedi határait. Az eredetileg „egy szál gitáros” hálószobaprojekt teljes zenekarral kiegészülve éri majd el teljes pompáját.

Szabó Benedekéket jó ismerősként köszöntheti a Hey, June! közönsége, hiszen 2016-ban már felléptek a sorozat részeként. Azóta persze sok minden történt, például az együttes neve is megváltozott. A lassan két éve már „szimplán” Galaxisokként koncertező zenekar a mostani fellépésre eddig megjelent hat lemezükről válogat majd, mégpedig a saját kedvenceiket.

Az Anna and the Barbies-t senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik legvagányabb és legszínesebb hazai zenekar, akik nemcsak a színpadi látványban kísérleteznek bátran, de a különböző művészeti ágak fuzionálásával is. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben az áthangszerelt dalok mellett extra közreműködőkkel is készülnek, amivel Pásztor Anna táncos múltjára kacsintanak majd ki cinkosan.

Mike Gotthard és Szebényi Dániel még az egyetemi évek alatt találkozott, az azóta eltelt évtizedben pedig számtalan projektben vettek részt együtt és külön-külön is. A sorozat záróakkordjaként kettőjük sokrétű, műfajokon átívelő szerzői munkásságából kap a közönség egy mélyebb merítést.