Hey, June!

A Hey, June! programsorozat egyidős a Müpával, először a 2005-ös nyitás évében rendezték meg és azóta mindig egyet jelent azzal, hogy véget ér a tanév, kezdődik a vakáció, a fesztiválszezon, és ez a házi minifesztivál minderre ajtót nyit, nyarat köszönt és fiesztázik. Idén sem lesz másként, június első hetében a Müpa Hey, June! sorozatában mindenki talál magának való műfajt és előadót, hiszen az újhullámos hiphopotól a bulizós freak-punkon, és a fülbemászó gitárpopon át az egyszeri szupergrupos The Doors-feldolgozásprojektig lesz itt minden június 6-9. között.

Az évadzáró, fesztiválszezon-nyitó Hey, June! idén négy koncerttel köszönti a legszabadabb évszakot, június 6-a és 9-e között minden este különleges koncert várja a közönséget. 6-án, kedden este rögtön egy speciális projekt, a When The Music’s Over – Jim Morrison 80 hallható. Mint a név is utal rá, az idén 80 éve született Morrison és zenekara, a Doors munkássága előtt tiszteleg a jelenkor elektronikus hangjain egy meglepő összeállású projekt Nóvé Somával, iamyankkel, Vangel Tiborral.

A Betyárverzum minden szegletét bejárja 7-én, szerdán este az energikus, felvillanyozó koncertjeiről messze földön híres Bohemian Betyars, amely ezúttal visszatér zenei gyökereikhez, a magyar és a cigány népzenéhez, valamint a balkáni világzenéhez, és újragondolt hangszereléssel, plusz a Parno Graszt vendégeskedésével lép színpadra. 

Csütörtökön, 8-án a hiphopé a terep, az elmúlt években a budapesti underground egyik vezéralakjává váló Co Lee a februárban megjelent első magyar nyelvű albumát prezentálja és angol nyelvű dalai instrumentális verzióit is először játssza közönség előtt.

A pénteki, 9-i zárónapon a 2022-es év felfedezettjének választott gyergyószentmiklósi 4S Street mutatkozik be eddig nem ismert oldaláról, hiszen fúvósokkal és vonósokkal kiegészülve csak erre az egy estére áthangszerelik legnépszerűbb dalaikat.