Metropolitan-operaközvetítések a Müpában 2018/19

A Müpába hozzuk New Yorkot!


Új évad, új élmények egyenesen a New York-i Metropolitan Operából: a legmagasabb technikai színvonalon, HD minőségben a Müpában. A 2018/19-es élő közvetítéssorozatban két Verdi-opera is szerepel, emellett Puccini, Bizet, Donizetti, Wagner, Poulenc, Saint–Saëns, Nico Muhly és Cilea egy-egy művét is élvezhetjük a világ több mint 70 országával együtt.

Ma már nem kell feltétlenül ott lennünk a helyszínen, ha részesei szeretnénk lenni a világ egyik legjelentősebb operaháza, a New York-i Metropolitan felejthetetlen előadásainak. A Metropolitan Opera Live in HD közvetítéseihez Magyarországon elsőként csatlakozott Müpa már tizenegyedik éve varázsolja Budapestre New Yorkot és várja a közönséget a Fesztivál Színházban és az Előadóteremben.

A kiváló minőség mellett még teljesebbé teszi az élményt, hogy az előadásokat eredeti nyelven, magyar felirattal élvezhetjük, sőt, a szünetekben a főszereplőkkel készített angol nyelvű interjúk és izgalmas kulisszatitkok segítenek a következő felvonásra hangolódni.

A Metropolitan világsztárjai közül már sokan adtak a Müpa színpadán is felejthetetlen áriaesteket. A Met Live in HD 11. Müpa-évada október 6-án Verdi Aidájával indul, a címszerepben a csodálatos Anna Nyetrebkót hallhatjuk Nicola Luisotti vezényletével. A közvetítések során 4 új produkcióval találkozhatunk: Saint–Saëns Sámson és Delila című operájában többek közt Elīna Garanča és Roberto Alagna, Nico Muhly Marnie-jában Isabel Leonard, az Adriana Lecouvreurben Anna Nyetrebko mellett Anita Rachvelishvili és Piotr Beczała, míg a Traviatában Diana Damrau és Juan Diego Flórez lép színpadra. A Puccini-rajongók A Nyugat lányának, Bizet kedvelői pedig a Carmennek örülhetnek, de Donizetti, Wagner és Poulenc sem marad ki a válogatásból.
 

A jegyek ára 3200, illetve 4500 Ft, amelyből a Müpa+ hűségprogram tagjai előadásonként 4 db jegyre érvényesíthetik a szintjükhöz járó kedvezményt.