Stravinsky-maraton

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája 2008 óta minden év februárjában megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának a legjavát mutatják be délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban. Az Előadóteremben ezzel párhuzamosan emlékezetes előadások kelnek életre a vetítővásznon, és a CD-kínálat is a nap szerzőjéhez igazodik.

Ezúttal Igor Stravinsky a kiválasztott komponista. A Fischer Iván művészeti vezetésével létrejött különleges zeneünnepen most is arra törekszenek a rendezők, hogy a műveket eredeti formájukban mutassák be: a Pulcinellát például táncosokkal, A katona történetét színészekkel. Megszólal a Zsoltárszimfónia, a Tavaszi áldozat, a Hegedűverseny és számos más ismert vagy ritkán elhangzó kompozíció.

A mintegy 50 perces koncertek belépőjegyei 990 forintba kerülnek. Aki három előadásra jegyet vált, a negyedikre ingyen mehet be. Így aztán az összesen 11 hangverseny ára 10 890 forint helyett mindössze 8 910 forint. Tekintettel a kedvezményes jegyárakra, a Müpa+ hűségprogram Ezüst, Arany és Platina szintjeihez járó %-os kedvezmény a maraton-jegyek vásárlása esetén nem érvényesíthető. A vásárlásért járó hűségpontokat természetesen a jegypénztárainkban felmutatott Müpa+ kártyára illetve a honlapon történő vásárlás után is felírjuk.