Föld Órája 2016 Programok a Müpában

 

2016. március 19.

17.00 – 21.30 – Üvegterem

A WWF Föld Órája 2016-ban a cselekvés erejét és a fenntartható innovációkat ünnepli. A helyszíni tudományos börzén a szervezők bemutatnak néhány olyan fenntartható fejlesztést, melyek már most megoldást kínálnak az olyan éghajlatváltozás miatt fellépő veszélyekre, mint amilyen a vízhiány, az energiapazarlás, vagy a méhek tömeges pusztulása.

Idén először bemutatkozik a WWF öt országot érintő Élő Duna Turnéja. A Coca-Cola Foundation által támogatott interaktív térbeli társasjáték a Duna menti vizes élőhelyek páratlan gazdagságát mutatja be kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyermekprogramokat a WWF pandaboltja és a FŐKERT Nonprofit Zrt. foglalkoztató sarka egészíti majd ki.

A Varázslatos Magyarország jóvoltából a Föld Órája központi eseményére látogatók megtekinthetik az országos természetfotó pályázat magyar nemzeti parkokat ábrázoló legszebb fotóit.
 


 

17:00 – 19:00 – Előadóterem, Kék terem

  • KIK CliMates#8 Water World - A Víz útja interaktív workshop

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött, viszont a helyszínre látogató érdeklődők is szabadon betekinthetnek az éghajlatvédelmi, vízgazdálkodási és innovációs szakemberek által moderált műhelymunkába. Regisztrálni ide kattintva lehet.
 


 

19:00 – 20:00 – Kék terem

  • Bemutatkozik a WWF Zöld Generáció programja

A WWF Zöld Generáció programjában egy éven keresztül 19 fiatal dolgozott együtt az okos város illetve a biodiverzitás kérdéseit feldolgozó modulokban. A 14-16 éves fiatalok most a programjuk végére érve beszámolnak jövőbeli terveikről, a WWF pedig egy ünnepélyes díjátadón köszöni meg részvételüket és a közös munkát.
 


 

19:30 – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Lekapcsolás idején a koncert szólistája meglepetés ráadásszámát sötétben, csak zongoravilágítással fogja eljátszani. Így minden figyelem a zenére és a nemes célért való kiállásra összpontosul majd.
 

 


 

20:30 – Üvegterem előtér

  • WWF Föld Órája 2016, Ünnepélyes Lekapcsolás

A WWF Magyarország igazgatója, Budapest Főváros Főpolgármester helyettese, a FŐKERT Nonprofit Zrt. igazgatója, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar igazgatója, a Müpa vezérigazgatója, valamint a WWF Zöld Generáció tagjai együtt, ünnepélyesen lekapcsolják Budapest Főváros díszkivilágítását.
 


 

21:30 – Ludwig Múzeum terasz

  • Budapest fényei újra kigyúlnak

 A FŐKERT Nonprofit Zrt. támogatásával a Ludwig Múzeum teraszán árvácskákból és gyertyákból kirakott Föld Órája 60+ logó virágjaiból minden látogató magával vihet egy tövet ajándékba.
 


 

 

2016. március 20.

 

10:00 – 13:00 - Előcsarnok, Üvegterem

A Cifra Palota a színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához, a Föld Órájához. Interaktív családi és gyermekprogramok a kultúra, a kézművesség és a zene nyelvén keresztül is az éghajlatváltozás mindnyájunkat érintő hatásaira utalnak majd vissza. Ezen a napon is várja majd látogatóit a WWF Élő Duna turnéja és a FŐKERT gyermekfoglalkoztatója is.
 


 

11:00 – 13:00 – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Ki ne volna kíváncsi arra, hogyan működik egy szimfonikus zenekar, hogyan készül fel egy hangversenyre, vagy hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, mi történik a próbákon? A kétrészes koncertek első felében a közönség a moderátor mentori közreműködésével bepillantást nyer a próbaterem mindennapjaiba, valamint - az elhangzó utasítások és magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által - a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében színpadi öltözetben, illetve jelmezben jelennek meg az előadók, és az előzőleg alaposan megismert műsor részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, nézheti meg a közönség.