A Művészetek Palotája pályázatot hirdet rövidfilmek készítésére

2014. május 13.

  • A Bábel-est Szenvedély tematikájú rövidfilm-pályázatára 14 pályamű érkezett, melyekből a zsűri Csoma Sándor Ábel és Anna című filmjének ítélte meg az első díjat. A nyertes filmet bemutatjuk az est folyamán.

 

A Művészetek Palotája pályázatot hirdet rövidfilmek készítésére olyan szerzői pályaműveket várva, amelyek:
- alkotója magyar
- témája a Szenvedély
- időtartama maximum 12 perc
- műfaja játékfilm, filmetűd, dokumentumfilm vagy animációs film
- technikai paraméterei: lehetőleg HD felbontás (ajánlott: 1080p, minimum: 720p), 25FPS
- eddig nem szerepeltek nyilvános vetítésen

A pályázat díjazása: 
Az 1. helyezett film alkotója 100.000 Ft díjban részesül, és a film 2014. október 17-én bemutatásra kerül a Művészetek Palotája Bábel-est (Szenvedély) című rendezvényén (melyen fellép a Quimby és a Romengo együttes, a Pataky Klára Társulat és Tóth Krisztina költő) 

A zsűri tagjai:
Czabán György filmrendező, Durst György producer, Zomborácz Virág filmrendező és Marton László Távolodó, a Bábel-est rendezője

Beküldési határidő:
2014. augusztus 31.

 

A pályázás módja:

  • A filmeket DVD lemezen – preferált fájlformátumok: mov, avi, mxf, jó minőségű tömörített: mp4, mpg2, stereo hangsáv (lehetőleg: 48khz, 16bit) – jeligés postai küldeményként várjuk a Művészetek Palotája Produkciós Igazgatósága, Kocsi Zsolt címén (1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.).
  • A borítékon  – a  jelige mellett – kérjük feltűntetni: Bábel-est
  • A küldeménynek egy külön lezárt borítékban tartalmaznia kell a film adatlapját is a következőkkel: az alkotó neve, címe, telefonszáma, email-címe, a film címe, hossza.   
  • Ha a pályázó a művében külső forrásból származó anyagot használ, csatolnia kell a felhasználásra vonatkozó jogi nyilatkozatokat is.