Müpa Budapest Nonprofit Kft. Müpa+ hűségprogram - Általános részvételi feltételek

Bevezetés

 • A részvétel díjtalan, a belépés regisztrációhoz kötött.
 • A programban csak 18 év feletti természetes személyek vehetnek részt.
 • A regisztrációhoz szükséges adatok: név, e-mail cím, lakcím, születési év, telefonszám (lehetőleg mobil), preferált műfajok és jelszó (a honlapra történő belépéshez).
 • A csatlakozáshoz szükséges még: feliratkozás a hírlevélre, az adatvédelmi tájékoztató és a Müpa+ hűségprogram Általános részvételi feltételeinek elfogadása.
 • A tagok Müpa+ kártya használatára jogosultak. Háromféle Müpa+ kártyából választhatják ki a hozzájuk legjobban illőt, amelyet a továbbiakban a személyes vásárlások, valamint a kedvezmények igénybevétele és a programok látogatása során kell bemutatniuk. (A kódszámmal ellátott kártya a hűségprogram-tag azonosítására szolgál, nem átruházható, és a hűségprogramban való részvétel végéig érvényes.)
 • A személyesen, regisztrációs lap kitöltésével jelentkezett résztvevők e-mailben kapják meg az értesítést a sikeres regisztrációról, és ezután hozhatnak létre jelszót a honlapra történő belépéshez.
 • Az interneten regisztráló tagok a honlapra belépve a Hűségprogram menüpontban, személyes aloldalukon tekinthetik át a hűségprogrammal kapcsolatos információkat, Müpa+ kártyájukat pedig személyes látogatásukkor választhatják ki és vehetik át a Müpa Információs pultjánál vagy jegypénztáraiban.

 


1. Az általános feltételek elfogadása

A Vásárló elismeri, hogy megismerte és elfogadta a Müpa+ hűségprogramhoz csatlakozás jelen feltételeit. E feltételek a Müpa információs pultjánál, a Müpa ideiglenes jegypénztáraiban, valamint a www.mupa.hu honlapon (a Hűségprogram menüpontban) elérhetőek.

A hűségprogramhoz való csatlakozással a Vásárló elfogadja, hogy személyes adatait a Müpa a külön adatvédelmi nyilatkozatban részletezett módon, a hűségprogrammal összefüggésben kezelje. Az adatvédelmi nyilatkozat a Müpa Információs pultjánál, valamint a Müpa ideiglenes jegypénztáraiban, továbbá a www.mupa.hu honlapon (Adatvédelem menüpontra kattintva) elérhető.

2. Tárgy

A jelen rendelkezések meghatározzák a hűségprogramban való részvétel feltételeit.

A jelen általános feltételeknek megfelelően a hűségprogram célja, hogy előnyben részesítse a hűségkártya jogosultjait és biztosítsa a kártyatulajdonosok számára a mindenkori hűségprogram tájékoztatóban részletezett kedvezményeket és szolgáltatásokat. (A továbbiakban együtt a „hűségprogram szolgáltatásai”).

A Müpa+ hűségkártya semmilyen esetben nem minősül fizetési eszköznek.

3. A Müpa+ hűségprogram alapjai

3.1 Csatlakozás a Müpa+ hűségprogramhoz

A hűségprogramhoz való csatlakozáskor a Vásárló alábbi adatainak megadása szükséges:

 • teljes név (vezetéknév, keresztnév), születési év, lakcím, e-mail cím, telefonszám és kedvelt műfajok.
 • a csatlakozáshoz szükséges még: feliratkozás a hírlevélre, az adatvédelmi tájékoztató és a Müpa+ hűségprogram Általános részvételi feltételeinek elfogadása.

A Vásárló az alábbi módokon csatlakozhat a Müpa+ hűségprogramhoz:

 • A csatlakozás történhet személyesen a Müpa információs pultjánál, valamint a Müpa valamennyi jegypénztárában, az ott elérhető formanyomtatvány kitöltésével. A végleges és személyhez kötött Müpa+ hűségkártyát a regisztrációs folyamat végén kapja meg a Vásárló. A hűségkártya a belépés napjától kezdve aktiválásra kerül.
 • A csatlakozás történhet a www.mupa.hu honlapon található Hűségprogram menüpont alatt elérhető elektronikus formanyomtatvány kitöltésével is.  A honlapon történt csatlakozás sikerességéről e-mail üzenet érkezik, ezt követően a honlapra belépve már igénybe vehetők az online is elérhető Müpa+ szolgáltatások. A programhoz az interneten csatlakozott Vásárló Müpa+ kártyáját (amely a szolgáltatások és programok személyes igénybevételéhez szükséges) a Müpa jegypénztáraiban, vagy Információs pultjánál igényelheti, a regisztrációkor rögzített személyes azonosító adatainak megadásával.  

3.2 Gyakori kérdések

Természetes személy Vásárló esetén a kártya személyes használatra szól. Így azonos postacím esetén, ugyanazon család tagjai számára több kártya is kibocsátható, de azok mindegyike önállóan vesz részt a hűségprogramban, és a különálló kártyákon gyűjtött pontok nem összevonhatók.

A Müpa+ hűségprogram működésével, szolgáltatásaival és eseményeivel kapcsolatos tájékoztatás hírlevélben történik, ezért a csatlakozásnak feltétele a Müpa hírlevelére történő feliratkozás. Ezáltal a Vásárló a Müpa nagyközönség számára nyújtott hírleveles kommunikációját is fogadja. A hírlevélről történő esetleges leiratkozással Vásárló tudomásul veszi, hogy a továbbiakban elesik a hűségprogram kedvezményes ajánlataitól és a hűségprogram díjtalanul látogatható rendezvényeiről szóló információktól, és ebből adódóan semmiféle kártérítési igénnyel nem élhet. 
A hírlevélről történő leiratkozás esetén kizárólag a pontokkal, szintlépésekkel kapcsolatos automatikus értesítések érkeznek, melyeket csak a hűségprogramból történő kilépéssel lehetséges mellőzni. 

3.3 A Müpa jogai a hűségprogram feltételeinek be nem tartása esetén

A Vásárló felelősséget vállal az általa szolgáltatott adatok valódiságáért, a téves, hiányos és elévült adatok következményeiért önállóan felel. A hiányosan, olvashatatlanul kitöltött, valamint áthúzott adatok a hűségprogramban nem vehetők figyelembe.

A Müpa fenntartja a jogot, hogy a Müpa+ hűségprogram jelen általános felhasználási feltételeinek betartását ellenőrizze. A feltételek be nem tartása esetén a Müpa fenntartja a jogot, hogy bármilyen, a Vásárlónak járó aktuális vagy folyamatban lévő előny biztosítását felfüggessze vagy érvénytelenítse, illetve hogy a Vásárló hűségkártyáját deaktiválja és a Vásárló hűségprogram-tagságát véglegesen megszűntesse.  

3.4 Kilépés a hűségprogramból

Vásárló jogosult bármikor megszűntetni hűségprogram-regisztrációját, amelyet megtehet a Hűségprogram menüpontban a regisztrációja törlésével vagy személyesen az erre a célra szolgáló formanyomtatvány kitöltésével a Müpa jegypénztáraiban vagy Információs pultjánál, illetve az info@mupa.hu címre küldött írásbeli nyilatkozattal.

4. Hűségpontok szerzésének módja

4.1 A pontok számítása és összegyűjtése

A Vásárló által vásárlásai során összegyűjtött pontok beszámításához:
A Müpa+ kártya tulajdonosának kártyáját minden alkalommal a pénztárnál be kell mutatnia ahhoz, hogy a vásárlások során keletkező pontjai jóváírásra kerüljenek.
Otthonhagyott kártya esetén a Vásárló kérésére a pénztárban a természetes azonosító adatok (név, email, cím, telefon) ellenőrzését követően kerülhetnek jóváírásra a vásárlás után járó hűségpontok.

A Müpa+ kártya létrehozását megelőző vásárlások összege nem kerül figyelembe vételre.

A Müpa+ kártya felmutatása, illetve a Vásárló személyes beazonosítása nélkül történt vásárlások utáni hűségpontok nem kerülnek jóváírásra.
A honlapon nem belépett státuszban, tehát nem Müpa+ tagként történt vásárlások után a pontok utólagos jóváírása nem lehetséges. 

A pontok gyűjtése az alábbiak szerint történik:

 • A Müpa saját rendezésű előadásaira szóló, előadásonként maximum 8 db jegy vagy bérlet vásárlásakor 1 hűségpont kerül jóváírásra minden megkezdett 100 Ft vásárlási összeg után. (A Müpa saját rendezésű előadásai azok, amelyeknek honlapon feltüntetett rendezője a Müpa. A CAFe Budapest és a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvényei nem tartoznak ebbe a körbe.)
 • Eseti ajánlatok alapján az adott ajánlatban meghatározott egyedi feltételekkel és/vagy emelt számban is szerezhetőek hűségpontok.
 • Müpa – ajándékutalvány vásárlása esetén a vásárolt összérték után szintén 1 hűségpont kerül jóváírásra 100 Ft vásárlási részösszegenként.
 • Amennyiben a megajándékozott személy szintén hűségprogram tag (és nem azonos a Vásárlóval) saját Müpa+ kártyájára az ajándékutalvánnyal vásárolt jegyek illetve bérletek után szintén 1 hűségpont kerül jóváírásra 100 Ft vásárlási részösszegenként.

A Vásárló által összegyűjtött pontok kereskedelmi értékkel nem bírnak, nem átruházhatóak, illetve nem örökölhetőek.
Pontot, és a hűségprogram szolgáltatásait pénzért közvetlenül megvásárolni nem lehet.

4.2 A pontok jóváírása és megjelenítése

A gyűjtött pontok személyes vásárlás esetén a vásárlást követően közvetlenül, de legfeljebb 3 munkanapon belül kerülnek jóváírásra.

Az online vásárolt jegyek esetén már a Kosárban láthatók a vásárolt előadások után járó pontok, melyek a tranzakció befejezése után kerülnek jóváírásra.

A Vásárló mind a személyes, mind az online vásárlások után jóváírt pontokról e-mailben kap értesítést, amely aktuális pontegyenlegét is tartalmazza.

A Müpa+ kártya tulajdonosa az e-mailben kapott értesítésen kívül bármikor megismerheti az összegyűjtött pontok számát:

Egyszerű kérés alapján a legközelebbi Müpa jegypénztárban vagy az információs pultnál.
Az internetre bejelentkezett Vásárló a www.mupa.hu honlapon, személyes oldalán.

A hűségpontok által eredményezett szintlépésről a vásárló 24 órán belül kap értesítést e-mailben. Az újonnan elért szint által biztosított jegyárkedvezmény az értesítést követő tranzakciók során érvényesíthető. Az új szint szolgáltatásai is az értesítést követően vehetők igénybe.

4.3 A pontok érvényessége

Minden hűségpont addig érvényes, amíg a következő szint ponthatárának elérésekor - a szint megszerzéséhez szükséges pontmennyiség - beváltásra nem kerül. A szintlépésre fel nem használt hűségpontok mindaddig érvényben maradnak, ameddig egy következő szintváltásnál nem kerülnek felhasználásra. 

A hűségpontok kizárólag a hűségprogramból történő kilépés esetén törlődnek automatikusan és veszítik el ezáltal érvényességüket.

5. A hűségprogramhoz csatlakozással kapcsolatos szolgáltatások

5.1 A Hűségprogram keretében szerzett pontok felhasználásának szabályai; a hűségszintek érvényessége

A Vásárló a belépéssel a hűségprogram Alapszintjére kerül. A Vásárló mindaddig ezen a szinten tartózkodik, amíg vagy az Ezüst szinthez szükséges 500 pontot összegyűjti, vagy a hűségprogramból történő kilépés mellett dönt, illetve tagságát a Müpa - a jelen általános feltételek megszegése miatt - megszűnteti.

Az összegyűjtött pontok Ezüst, Arany és Platina szintekre és ezekhez rendelt kedvezmény-, illetve szolgáltatáscsomagokhoz juttatják a Vásárlót. Minden elért szint szolgáltatásai és kedvezményei a megszerzés napjától számított 12 hónapon (370 napon) át kerülnek biztosításra. Amennyiben a Vásárló – az összegyűjtött pontok alapján – ennél rövidebb idő alatt egy következő szintre lép, annak szolgáltatásai a megszerzés napjától számított 12 hónapig (370 napig) érvényesek.

Egy-egy szint ponthatárának elérésekor az annak megszerzéséhez szükséges hűségpontok automatikusan beváltásra kerülnek és a következő szint eléréséhez szükséges pontok gyűjtése ismét elölről kezdődik. (Az adott szint megszerzéséhez szükséges pontmennyiség feletti hűségpontok továbbra is rendelkezésre állnak.) Amennyiben egy adott szint elérését követő 12 hónapon belül a Vásárló a következő szint eléréséhez szükséges pontot is összegyűjti, akkor csak a két szint közötti pont-különbözet kerül beváltásra.

Amikor a résztvevő egy bizonyos kedvezményszinten továbblépés nélkül eltölt egy teljes évet (370 napot), az utolsó napon a rendelkezésre álló hűségpontjai alapján elérhető legmagasabb kedvezményszintre kerül a következő 370 napra. Ennek a szintnek a pontértéke az egy év során összegyűjtött pontjaiból beváltásra kerül.

Eseti ajánlatok alapján a hűségpontok más irányú felhasználása is lehetséges, az ajánlatban meghatározott feltételek szerint.

5.2 A Müpa+ hűségprogramhoz csatlakozás révén a Vásárló az alábbi előnyökben részesül:

Alapszint: a belépéstől 499 pontig

 • eseti kedvezményes jegyvásárlás
 • dupla hűségpontos ajánlatok
 • 10% vásárlási kedvezmény a Vince Könyvesboltban
 • 10% kedvezmény a Bohém Étteremben
 • 7% vásárlási kedvezmény a Rózsavölgyi CD-boltban
 • 7% vásárlási kedvezmény az Ethnosound Hangszerboltban
 • a honlapon elérhető hang- és videófelvételek megtekintése
 • személyre szabott tájékoztatás hírlevélben
 • pontjainak, jegyeinek, adatainak áttekintése a honlapon személyes aloldalán
 • Teremről teremre - Müpa épületlátogatás vezetéssel, díjtalanul, évi egy alkalommal

Ezüst szint: 500 ponttól

 • 5% jegyvásárlási kedvezmény
 • bérlet-elővásárlás
 • jegy-elővásárlás a következő évadra (Met-jegyek kivételével)
 • műsorkalauzok eljuttatása postai úton (igény szerint)
 • Színeink – Müpa-pillanatképek hűségprogram-tagoknak
 • OrgonaExpedíció – ismerkedés a Müpa orgonájával, díjtalanul, évi egy alkalommal

Arany szint: 1500 ponttól

 • 10% jegyvásárlási kedvezmény
 • elővásárlás a Metropolitan-közvetítésekre
 • eseti jegy elővásárlás kiemelt előadásokra
 • várólista teltházas koncertek estén
 • tárlatvezetés a Ludwig Múzeumban
 • OrgonaExpedíció Extra

Platina szint: 3500 ponttól

 • 15% jegyvásárlási kedvezmény
 • parkolás Platina parkolóhelyeken a mélygarázs –1 szintjén (regisztrációval, limitált számban) jeggyel látogatott előadások és Müpa+ események alatt
 • eseti főpróba látogatás
 • részvétel szakmai napon
 • eseti meghívás zártkörű eseményekre
 • megjelenés névvel a Müpa+ hűségprogram Platina szintű tagjaként az évados kiadványban
 • Műhelytitkok

Minden magasabb szint magában foglalja az előzők szolgáltatásait. (Az egyes szintekhez tartozó százalékos jegyvásárlási kedvezmények nem összevonhatók.)

Az egyes szintekhez tartozó jegyárkedvezmények előadásonként 4 db jegyre, kizárólag a Müpa saját rendezésű előadásaira váltott jegyekre érvényesíthetők.

Az egyes szintek biztosította százalékos jegyárkedvezmények bérlet, illetve Müpa-ajándékutalvány vásárlása esetén nem érvényesíthetők.
Az egyes szintekhez tartozó speciális programokon (annak típusától függően) egy kártyával legfeljebb két személy vehet részt.

A kedvezmények egymással és a Müpa egyéb kedvezményeivel nem összevonhatók.

5.3 A hűségprogram egyes csomagjaiban foglalt alábbi szolgáltatások igénybevételéhez a honlapon előzetes regisztráció szükséges:

 • valamennyi, a hűségprogram tagok számára szervezett program;
 • a mélygarázsban a Platina-parkolóhelyek;
 • várólista a teltházas koncertekre visszamondott jegyekre;
 • kiadványok postai kiküldése;

6. Kötelezettségek

6.1 A Vásárló kötelezettségei

A Müpa+ hűségkártya személyre szóló és nem átruházható. Kizárólag a Vásárló felel a saját hűségkártyájáért és kötelezi magát, hogy azt a jelen feltételeknek megfelelően használja. Kizárólag a Vásárló felel kártyájának és elektronikus profiljának használatáért.

A Vásárló kötelezi magát többek között – de nem kizárólagosan – arra, hogy (nem teljes lista):

 • csak egy Müpa+ hűségkártyát készíttet
 • garantálja a Müpa számára a hűségprogramhoz csatlakozáskor feltüntetett információk pontosságát,
 • biztosítja, hogy a Müpa felé kommunikált adatok, amelyek lehetővé teszik a Vásárlóval való kapcsolatfelvételt (postai cím, e-mail, stb.) biztonságosak, és kizárólag a hűségkártya jogosultja használja őket,
 • a Müpát felmenti a felelősség alól a Vásárló által a hűségprogram keretében megszerzett előnyök harmadik személy által történő engedély nélküli felhasználása esetén,
 • tájékoztatja a Müpát a hűségkártya-fiókja bármilyen nem engedélyezett használatát, az azonosító adatai biztonságát és titkosságát érintő bármilyen sérelem esetén a 8.1 cikkben leírt kapcsolattartási eszközökön keresztül.

A Vásárló tudomásul veszi, hogy a hűségkártya jogellenes használata a Müpa elbírálása alapján maga után vonhatja:

 • a Müpa+ hűségkártya deaktiválását,
 • a hűségprogram leállítását, felfüggesztését.

6.2 A Müpa jogai és kötelezettségei

A Müpa kötelezi magát arra, hogy a hűségprogram során a tudomására jutott információkat a mindenkori Adatvédelmi szabályozásnak és az Adatvédelmi nyilatkozatban (www.mupa.hu/adatvédelem) foglaltaknak megfelelően kezeli.

A Müpa kötelezi magát, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a Vásárló számára biztosítsa a hűségkártyájához kapcsolódó Szolgáltatások optimális igénybe vételét.

A Müpa+ hűségprogramhoz csatlakozással a Vásárló elfogadja az internet és egyéb (pl. telefon) hálózatok használatából adódó technikai korlátokat (a hűségprogramot kezelő szerver válaszadási ideje, kapcsolat-szakadási kockázatok, és általánosságban minden, adatátvitellel kapcsolatos kockázat).

A Müpát semmilyen esetben nem terheli felelősség az alábbi esetekben (nem teljes lista):

 • A hálózat hibás működése, amely akadályozza a honlap megfelelő működését,
 • bármilyen adat elvesztése,
 • bármilyen szoftver hibás működése,
 • bármilyen számítástechnikai vírus, üzemzavar, vagy meghibásodás következményei.

7. Értesítések

7.1 Személyes adatok változása:

A teljes név (vezeték- és keresztnév), lakcím, elektronikus cím, megadott telefonszám, vagy bármilyen adat változását a lehető legrövidebb időn belül jelezni kell:

 • A Müpa Információs pultjánál, vagy a Müpa jegypénztáraiban személyesen,
 • A Vásárló személyes oldalán keresztül a www.mupa.hu honlapon,
 • Az info@mupa.hu címre küldött e-mailben.

A Müpa felhívja a figyelmet, hogy a Vásárló felel minden megadott információ pontosságáért és felelőssége kizárólagos a hibás, nem teljes vagy elavult adat feltüntetésből eredő károkért.

7.2 Teendők a hűségkártya elvesztése és / vagy ellopása esetén:

A Müpa kártya elvesztése és/vagy ellopása esetén a Kártyatulajdonos a lehető leghamarabb köteles erről a tényről értesíteni a Müpát.  Kártya elvesztése és/vagy ellopása esetén – amennyiben a Vásárló személyesen igazolja magát a regisztrációkor megadott természetes adatok alapján – a régi kártyaszám érvénytelenítésre kerül és helyette új kártya és ehhez tartozó új kártyaszám kerül kibocsátásra.

A Jogosult megőrzi minden korábban szerzett pontját és egyéb előnyöket.

8. A kártya félrevezető felhasználása /Kártyával való visszaélés

A jelen általános feltételek megszegése, a kártyatulajdonos vagy bármely harmadik személynek a visszaélése a kártya visszavonását vonja maga után.

A jelen általános feltételek megszegésével, jogosulatlan vagy visszaélésszerű felhasználással szerzett hűségpontok törlésre kerülnek.

9. A Müpa hűségprogram módosítása vagy leállítása

A kártya a hűségprogram teljes időtartama alatt érvényes. A Müpa jogosult bármikor megváltoztatni vagy megszűntetni a hűségprogram rendszerét anélkül, hogy döntését indokolnia kellene vagy az így keletkezett károk után kártérítést kellene fizetnie.

A Müpának jogában áll megváltoztatnia a pontszerzés feltételeit anélkül, hogy döntését indokolnia kellene vagy az így keletkezett károk után kártérítést kellene fizetnie.

A jelen általános részvételi feltételeket a Müpa bármikor, a Vársárló előzetes tájékoztatása nélkül jogosult módosítani, amit a Vásárló fenntartások nélkül köteles elfogadni. Az érvényes Általános részvételi feltételek a www.mupa.hu honlap Hűségprogram menüpontjában  olvashatók. 

10. Teljesség

Amennyiben az általános felhasználási feltételek egy vagy több rendelkezése semmis vagy érvénytelen valamely törvény, szabályozás alkalmazása vagy valamely illetékes bíróság jogerős döntése következtében, a többi rendelkezés továbbra is érvényes és hatályos marad. A Müpa mindent megtesz annak érdekében, hogy az ilyen rendelkezést, amint lehetséges, a jelen feltételek szelleméhez legközelebb álló másik érvényes és hatályos rendelkezéssel váltsa fel.

Az a tény, hogy az egyik Fél nem követelte, állandó vagy ideiglenes jelleggel, a jelen feltételek bármely pontjának alkalmazását, semmilyen esetben nem jelenti az abban a pontban foglaltakról való lemondást.

11. Alkalmazandó jog / Jogviták

Magyarország területén a hatályos magyar jogszabályok alapján.