Gyakran ismételt kérdések és tudnivalók a jegyvisszaváltásról


Nem találom az online űrlapon az előadást, amire jegyet vásároltam. Miért?
Ha az előző évadban elmaradt előadásra szeretné jegyét vagy bérletét visszaváltani, kérjük, jelezze visszatérítési igényét a jegypenztar@mupa.hu e-mail címen. A nem Müpa saját szervezésű előadásra vásárolt jegyéről érdeklődjön az előadás szervezőjénél.

Bankkártyaszámot vagy bankszámlaszámot kell megadni?
A jegy árának visszautalásához mindenképpen egy bankszámlaszámra van szükség. Eddigi tapasztalataink szerint a legtöbb téves rögzítés a bankszámlaszám megadásánál történik: vásárlóink ugyanis sok esetben tévesen a kártyán olvasható bankkártyaszámot adják meg bankszámlaszám helyett. Felhívjuk figyelmét, hogy a bankjánál vezetett folyószámlája számlaszámát kell megadnia, webszámlára vagy alszámlára nem tudunk utalni.

SZÉP-kártyával vásároltam jegyet. Hogyan történik a visszatérítés?
A Széchényi Pihenőkártyával vásárolt jegyek összegét a vásárláshoz használt SZÉP-kártyára utaljuk vissza, a kártyával fizetett összeg erejéig. A nem SZÉP-kártyával fizetett összeget a regisztráció során megadott bankszámlaszámra térítjük vissza.

Külföldi banknál vezetett számlára is vissza tudják utalni a jegy/bérlet árát?
Kérjük, amennyiben rendelkezik magyar pénzintézetnél nyitott és vezetett bankszámlával, annak számlaszámát adja meg felületünkön. Ha kizárólag külföldi bankszámlaszám áll rendelkezésére, kérjük, regisztráljon ezen a linken. Bármilyen egyéb felmerülő kérdés esetén, kérjük, lépjen kapcsolatba kollégáinkkal a jegypenztar@mupa.hu e-mail-címen.

Még nem kaptam meg az összeget. Mikor várható az utalás?
Az adatok feldolgozása a beérkezés sorrendjében történik. Ha valaki két vagy több időpontban regisztrál, akkor két vagy több tranzakcióban utaljuk vissza az összeget. Az adatfeldolgozás, a belépők és a bérletes jegyek visszaváltása, valamint a visszatérítés hosszabb időt vesz igénybe, ezért szíves türelmét kérjük. Kérjük, csak abban az esetben jelezze számunkra, hogy nem kapta meg a kompenzációt, ha 90 nappal a regisztrációt követően sincs a teljes összeg a számláján. Megértését és türelmét köszönjük!

Legkésőbb meddig válthatom vissza a jegyemet/bérletemet?
A Müpa saját szervezésű rendezvényének elmaradása esetén jegyét/bérletét kifejezetten erre a célra kialakított felületünkön válthatja vissza az előadás eredeti dátumától számított 30 napig vagy a veszélyhelyzet elmúltát követő 30 napig. A műsor- vagy szereplőváltozással megtartott előadások jegyeit a koncert kezdési időpontjáig áll módjában regisztrálni.

Az e-mail-címemre érkezett helyesbítő számlán feltüntetett határidőre nem érkezett meg az összeg a bankszámlámra. Miért?
A helyesbítő számlán feltüntetett teljesítési és fizetési határidő eltér az összeg utalásának napjától, a pénzügyi feldolgozás ugyanis az elmaradó előadásokból adódó visszatérítések megnövekedett száma miatt hosszabb időt vesz igénybe. A teljesítés dátuma csupán a jegy- és bérletvisszaváltás dátuma, az utalás csak később, a csoportos átutalási megbízások előkészítése után tud megtörténni. Megértését és türelmét köszönjük!

Honnan tudom, hogy sikeres volt a regisztrációm?
A regisztrációs felület kitöltését követően, kérjük, kattintson az „Elküld” gombra. A beküldés sikerességét visszaigazoló e-mailben jelezzük, amely tartalmazza a regisztráció során megadott adatokat.

A jegyvásárláskor felmerült kezelési költséget / kényelmi díjat is visszautalják?
Nem. A kényelmi díj, illetve a kezelési költség a viszonteladói partnereink rendszerének használatából adódik, amelyért cserébe a jegyvásárlási szolgáltatásukat biztosítják. Így ezek a díjak nem a jegyár részei, visszatérítésükre sajnos nincs lehetőségünk. Kérjük, a regisztrációs felületen csak a jegy/bérlet árát rögzítse!

 

Bérletes előadás jegyének visszaváltása
Mivel minden bérletbe tartozó előadásunk más árkategóriába esik, a könnyebb tájékozódás érdekében elkészítettük az egy előadásra eső összegeket tartalmazó táblázatunkat: ebben megtalálja a megtartott produkciókra szóló jegyek árát, illetve a visszatérítés összegét.

Zenekari páholy bérlet I. kategória jegyár II. kategória jegyár III. kategória jegyár IV. kategória jegyár V. kategória jegyár
2022. szeptember 24.
Fischer Iván és az Amszterdami Concertgebouw Zenekara
12 445 Ft 9 945 Ft 7 625 Ft 5 535 Ft 3 855 Ft
2023. január 16.
Andris Nelsons és a Bécsi Filharmonikusok
19 165 Ft 16 665 Ft 12 425 Ft 9 215 Ft 5 135 Ft
2023. március 29.
Daniele Gatti és a Mahler Kamarazenekar
10 845 Ft 8 345 Ft 6 825 Ft 5 215 Ft 3 055 Ft
2023. május 8.
Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala
12 445 Ft 9 945 Ft 7 625 Ft 5 535 Ft 3 855 Ft
Bérlet ára 54 900 Ft 44 900 Ft 34 500 Ft 25 500 Ft 15 900 Ft