Beethoven-maraton

2020. február 02.


A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban. Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven, Schubert, Mozart, Bartók, Bach, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, a Bernstein és az amerikai zene, valamint a Debussy és Ravel című maratonok után a kiválasztott komponista ismét Beethoven. Az ő páratlanul gazdag életműve bőségesen kínál előadnivalót 2020-ban is, amikor születése kétszázötvenedik évfordulójáról az egész világon megemlékeznek. Zeneakadémisták ingyenes koncertekre várják az érdeklődőket az Üvegteremben, az Előadóteremben pedig emlékezetes előadások kelnek életre a vetítővásznon.
 

A minikoncertek belépőjegyei 1500 forintba kerülnek. Aki három előadásra jegyet vált, a negyedikre ingyen mehet be. Így aztán az összesen 11 hangverseny ára 16 500 forint helyett mindössze 13 500 forint.

A maraton-kedvezmény online érvényesítéséhez tegye kosarába a meglátogatni kívánt valamennyi előadásra szóló jegyét. A kosárban megtekintheti, hogy - a kiválasztott koncertek számától függően - mely előadás(ok)ra szóló jegyeit kapja ajándékba, azaz 0 Ft-os áron.

Fontos, hogy azokat a jegyeit is helyezze kosarába, amelyek után a kedvezmény igénybevételét követően nem kell fizetnie.

Tekintettel a kedvezményes jegyárakra, a Müpa+ hűségprogram Ezüst, Arany és Platina szintjeihez járó %-os kedvezmény a maratonjegyek vásárlása esetén nem érvényesíthető. A vásárlásért járó hűségpontokat természetesen a jegypénztárainkban felmutatott Müpa+ kártyára illetve a honlapon történő vásárlás után is felírjuk.