Budapesti Nemzetközi Kórusünnep

2015. május 23-25.

A Művészetek Palotája első alkalommal ad otthont olyan többnapos, nemzetközi kórusfesztiválnak, ami az eddigi legnagyobb is lesz egyben. A rendezvény ötletét és alapját az idén harmincadik évfordulóját ünneplő Énekel az ország kórusprojekt hagyománya adta, melynek keretében évről évre sok száz amatőr énekes ad elő nagyszabású oratorikus műveket. Az esemény ezúttal nemzetközivé bővül: négy kontinens több mint ezer énekesét látja vendégül a Müpa auditóriuma. Az eseménysorozat középpontjában az együtténeklés öröme áll: a hazai és külföldi kórusok hangversenyein kívül workshopok és interaktív gyermekprogramok is szerepelnek a programban, a közönséget pedig több ízben is megpróbáljuk dalra fakasztani.

  • Az együtténeklés összekötő ereje, avagy így éneklik a Kórusünnepre érkező külföldi kórusok az egyik legszebb magyar népdalt, a Tavaszi szél vizet árasztot:

    Ensemble Thios Omilos (Németország, Lipcse) - Megnézem

    Damenes Aften (Norvégia, Hamar) - Megnézem

    Astana Philharmonic Chamber Choir (Kazahsztán, Asztana) - Megnézem

    Astrolabium (Lengyelország, Toruń) - Megnézem

Közreműködő kórusok: Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar és Gyermekkar, Cotton Club Singers, Astana Philharmonic Chamber Choir (KAZ), Astrolabium (POL), Chilli da Mur (AUT), Choeur la Grâce (COD), Damenes Aften (NOR), Ensemble Thios Omilos (D), Jason Max Ferdinand Singers (USA), Rajaton (FIN), Vokalna Akademija Ljubljana Male Choir (SLO)