Jazztavasz

Három remek koncertet hallhatunk a háromnapos fesztiválon, mely sokszínűségével, életvidám frissességével teljes harmóniában van a tavasz hangulatával és a jazz szellemével. Két estén a mai amerikai jazz élvonalába tartozó előadókkal találkozhatunk, de a Müpa színpadára lép a svéd jazzélet egy különlegesen érdekes alakja is.

José James a mai New York-i jazz összetéveszthetetlen képviselője, koncertjeit egyéni stílus, szuggesztív előadásmód, és a jazz, a soul, valamint a drum’n’bass varázslatos keveréke jellemzi. Viktoria Tolstoy igazi jazzénekes őstehetség; az orosz őseire is büszke svéd énekesnő hihetetlen biztonsággal érez rá a jazz különböző műfajainak lelkére. Kvartettjével nemcsak nagysikerű új lemezének anyagából válogat, hanem keresztmetszetet ad egész eddigi munkásságából is. A világ egyik legsikeresebb énekegyüttese, a legendás The Manhattan Transfer 1969-ben alakult, és ma is rendkívül sikeres, természetesen már új tagokkal. A négy nagyszerű énekes a jazz mellett rendszeresen műsorára tűz popslágereket és R’n’B stílusú dalokat is. 

Ha itt a tavasz, három napra a Müpa válik a hazai jazzvilág központjává: három koncert, három különböző stílus és mindig új élmények sora vár a műfaj kedvelőire.

 • José James

  Fesztivál Színház
  Jegyárak:
  2500
  3200
  3900 Ft
  • Müpa saját produkció
 • Viktoria Tolstoy

  Fesztivál Színház
  Jegyárak:
  2500
  3200
  3900 Ft
  • Müpa saját produkció
 • The Manhattan Transfer

  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  Jegyárak:
  2900
  3500
  4500
  5900
  7900 Ft
  • Müpa saját produkció