JazzTime

Új korszak kezdődik a Müpa életében: a tizenöt éven át közkedveltté vált New Orleans Swingfesztivál helyett 2021-től új évadnyitó eseménnyel kedveskedünk hűséges jazzrajongóinknak augusztus utolsó hétvégéjén. Az irány hasonló, a minőség változatlan, a kínálat még gazdagabb lesz. Ez a JazzTime fesztivál!

Továbbra is a jazz hagyományosabb irányzatait kedvelőket várjuk augusztus 27-28-29-én a Müpa termeibe, a stílusválaszték azonban még bőségesebbé válik. A pénteki nyitónap felér egy örömünneppel, hiszen végre újra korlátozások nélkül, teljes befogadóképességével várja a szórakozni vágyókat a Fesztivál Színház. A színpadon a swing négy dívája, Micheller Myrtill, Pocsai Kriszta, Bolba Éva és Munkácsy Eszter ragyog majd a csupa remek hangszeres alkotta BJC Big Band előtt. A Pearls of Swing című esten a nagyzenekari hangzást szólók, duettek és tuttik teljesítik ki.
Szombaton az Átrium színpadán kezdődik a zene: a 2020-as év Jazz Showcase-ének győztesei, 16 órától a Nagy-Babos Rebeka Quartet, majd 17 órától a perpētuum mutatják be, miért lettek ők a zsűri, illetve a nézők kedvencei. 18.15-től a Czutor Ignáccal és különleges vendégként Kozma Orsival megszólaló tíztagú Funky Wheelers produkciójára akár táncolhatunk is, hiszen a régebbi és vadonatúj popslágerek funk-alapokra helyezett, jazzes igényű muzsikája alighanem mindenkire pezsdítőleg hat. 20 órától a Fesztivál Színházban a hazai jazzélet nagyságai tisztelegnek Gonda János, az egykori jazz tanszak és a Magyar Jazz Szövetség alapítójának emléke előtt, aki nemcsak nekik, hanem a teljes honi jazztársadalomnak adta át a stafétát.
Vasárnap a keretes szerkesztés elve szerint megint csajos estére számíthatunk. A Fesztivál Színházban Szűcs Gabi veszi sorra, milyen nőalakok bukkannak fel az örökzöld dalirodalomban, és hogyan válnak ők a végzet asszonyaivá. A különböző korokat végigjáró esten remek állandó zenésztársai mellett Ónodi Eszter színművésznő segít Gabinak megjeleníteni a La femme fatale-t.