Mendelssohn-Schumann-maraton

Évről évre a Müpa egyik legjobban várt és legnagyobb sikerű rendezvénye a Maraton, mely minden alkalommal egy kiemelkedő jelentőségű zeneszerző életművéből ad ízelítőt. A 2016-os Maraton annyiban rendhagyó lesz, hogy ezúttal nem egy, hanem két zeneszerző munkássága áll a középpontban: az egész napon át tartó koncertsorozaton Robert Schumann és Felix Mendelssohn legszebb művei hangzanak el, kiváló előadásban.

Schumannt és Mendelssohnt sok minden összeköti: kortársak voltak, tragikusan fiatalon haltak meg, és mindketten a német romantikus zene óriásai. Olyan remekműveket hagytak ránk, amelyek ma is eleven erővel hatnak, és amelyek nélkül szinte el sem tudnánk képzelni a klasszikus zene történetét.
A Schumann-Mendelssohn Maraton napján a Müpában 11, egyenként háromnegyed órás koncert nyújt válogatást a két szerző legszebb műveiből. A kamaradarabok a Fesztivál Színházban, a zenekari művek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben hangzanak el. Mindemellett az Üvegteremben a nap során zeneakadémisták játsszák Schumann és Mendelssohn zongoradarabjait. Az Üvegterembe a belépés ingyenes – mindenkit szeretettel várunk!


A minikoncertek belépőjegyei 990 forintba kerülnek. Aki három előadásra jegyet vált, a negyedikre ingyen mehet be. Így aztán az összesen 11 hangverseny ára 10 890 forint helyett mindössze 8 910 forint.

A maraton-kedvezmény online érvényesítéséhez tegye kosarába a meglátogatni kívánt valamennyi előadásra szóló jegyét. A kosárban megtekintheti, hogy - a kiválasztott koncertek számától függően - mely előadás(ok)ra szóló jegyeit kapja ajándékba, azaz 0 Ft-os áron.
Fontos, hogy azokat a jegyeit is helyezze kosarába, amelyek után a kedvezmény igénybevételét követően nem kell fizetnie.

Tekintettel a kedvezményes jegyárakra, a Müpa+ hűségprogram Ezüst, Arany és Platina szintjeihez járó %-os kedvezmény a maratonjegyek vásárlása esetén nem érvényesíthető. A vásárlásért járó hűségpontokat természetesen a jegypénztárainkban felmutatott Müpa+ kártyára illetve a honlapon történő vásárlás után is felírjuk.