A Ludwig Múzeum programjai a Müpa10 jubileumi hétvégén

2015. március 10.

Március 14-én és 15-én a Müpa különleges programsorozattal ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Ludwig Múzeum is speciális programokkal készül egész hétvégére. 

2015. március 14., szombat

15.00 – Vécsei Júlia tárlatvezetése Ciprian Mureşan kiállításában
Kiállítótér, 1. emelet 

„Érdekel az esetlegesség, a véletlen szerepe. Előre nem kiszámítható mozgások, beavatkozások, hatások révén eltűnik, változik a mű. Ahogy az eredeti szándékhoz képest teremt a kiszámíthatatlan. Nem minden alkotás készül az örökkévalóságnak.”


2015. március 15., vasárnap

10.30 – 14.00 Családi vasárnap: EGY, KÉT, HÁ... ÉS! 10 éves a Müpa!
Kiállítótér 1., 2., 3. emelet

A Ludwig Múzeum Családi Délelőttjének rendkívüli kiadása, amellyel a Művészetek Palotáját köszöntjük 10 éves születésnapja alkalmából. A részvételi szándékukat, kérjük, jelezzék a farkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!

 

A múzeum két szintjén, öt helyszínen, különböző foglalkozásokkal várjuk a családokat. 

EGY
Boldog születésnapot Müpa! – Amikor valakinek születésnapja van, akkor minden szépet és jót kívánunk neki! Most Te is fölköszöntheted a Művészetek Palotáját! Ciprian Muresan ötletéből merítkezve, egy ajándék-emlékoszlopot készítünk az összegyűjtött szülinapi kívánságokból! 

Kötött pálya – Ha látunk egy vonatot, tudjuk, hogy csak egy irányba mehet, nem térhet le az útjáról, kötött pályán mozog. Ha belegondolunk, rengeteg önmagába visszafutó dolog van a világban! Ezt fogjuk megvizsgálni alkotás közben. 

KÉT 
Emlék a Müpából – Ha kirándulunk vagy új érdekes helyeken járunk, gyakran vásárolunk képeslapot, hogy megmaradjon számunkra örök emlékként a hely fotója. Most te is hazavihetsz egy képeslapot a Művészetek Palotájából, de kicsit megcsavarjuk a látványt! Nem az épület lesz a képeslapon, hanem az, amit az épületből kitekintve látunk, és mindezt Te készítheted el. 


Mozogj az emlékművel, mozgasd az emlékművet! – Az emlékművek általában nagyon masszív anyagokból készülnek, hogy minél tovább megmaradjanak. De néha az emlékművek is változnak, mert már mást gondolnak róluk. Most mi is megmozgatjuk magunkat, és a mindenki által jól ismert Szabadságszobrot, amit a Müpa épületéből is láthatunk! 

Ismered az épületet? –  Biztos többször jártál már az épületben, de vajon egy sík keresztmetszet rajzba bele tudod-e rajzolni a hiányzó részeket? A Művészetek Palotájáról készített makett segít majd neked ebben!

 

15.00 – Szipőcs Krisztina kurátor tárlatvezetése a LUDWIG 25 – A kortárs gyűjtemény című kiállításban
Kiállítótér, 3. emelet 

„A múzeum fordulatokban gazdag története egyben az elmúlt negyedszázad krónikája is, amely a kortárs művészet sajátos nézőpontjából vázolja fel Magyarország és Közép-Kelet-Európa 1989 utáni, kezdetben várakozásokkal és reményekkel teli, majd lassanként kijózanodó és konszolidálódó, de napjainkra ismét heves átalakulásokat megélő történetét.”

 

Az ünnepi hétvégén a múzeum mindkét aktuális kiállítása 10.00-20.00 óra között tart nyitva.
A Ludwig Múzeum kiállításai érvényes Müpa-belépővel – a koncert napjáig – ingyenesen látogathatóak.