Parádés névsorral készül a nyárra a Müpa: Diana Krall, Marcus Miller és Charlotte Gainsbourg is érkezik

2019. március 04.

A 2018/19-es évadban már ez idáig is számos világsztár érkezett a Müpába, és ez a következő hónapokban sem lesz másként. Szerencsére a nyár eleji időszakban sem kell hiányolni majd a nagyágyúkat, rögtön hárman is érkeznek: első magyarországi fellépésre készül a francia énekes-színésznő Charlotte Gainsbourg, új albumával érkezik a műfaji korlátokat lazán átlépő, Grammy-díjas Marcus Miller és 2016 után visszatér a Müpába Diana Krall is, méghozzá igen illusztris társaságban.

Szinte napra pontosan 3 év után, június 26-án tér vissza a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe Diana Krall. Ezúttal két igazán különleges zenésztárs kíséri a színpadon: Joe Lovano szaxofonos és Marc Ribot gitáros a garancia rá, hogy idén sem marad majd el a tapsvihar.  A francia énkes-színész-zeneszerző-filmrendező, Serge Gainsbourg és a brit színésznő, Jane Birkin lányaként született Charlotte Gainsbourg nemcsak filmsztár, de sikeres énekesnő is, aki a Müpában adja első magyarországi koncertjét. Június 30-i  fellépésén eddigi lemezeinek legfontosabb dalai mellett a 2018 végén megjelent, Take 2 című EP számait is hallhatjuk majd. A műfajok határain ügyesen balanszírozó basszusgitáros, Marcus Miller 2018-ban jelentkezett újra szólólemezzel, amelyet hatalmas érdeklődés övezett. A Laid Black című albummal visszatér a keleti parti zenei gyökerekhez, és a basszusgitár mellett a hip-hop, a soul, a funk és az r’n’b ritmusai is felbukkannak a dalokban. A lemezbemutató turnén keretében július 3-án érkezik Budapestre. 

A Müpa+ hűségprogram Platina szintű tagjai március 5-én, kedden 10 órától, Arany szintű tagjai március 6-án 10 órától, Ezüst szintű tagjai pedig március 6-án 15 órától válthatnak jegyet a koncertre. A nagyközönség és a Müpa+ hűségprogram Alapszintű tagjai számára március 7-én, csütörtökön 10 órától lesznek elérhetőek a jegyek.