Téli mesevilágba invitálja a nézőket a Recirquel

2018. október 30.

December 2-án immáron harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Müpa Kultúr Kültér, hogy fényeivel, korcsolyapályájával és különleges, téli programjaival hozzájáruljon az ünnepre hangolódáshoz. A Müpa Sátorban pedig többek közt a Recirquel csak itt látható új produkciója várja a közönséget: a világhírű újcirkusz társulat egy varázslatos téli mesét kelt életre.

Vági Bence, a társulat művészeti vezetője téli mesevilágot álmodott meg a Müpa Sátorba, ahol a különleges díszleteknek köszönhetően a csillogó jégbe fagyott mesevilág a közönség szeme láttára elevenedik majd meg.  A hagyományostól eltérő, kör alakú játéktérről eltűnnek a székek, így annak minden szeglete – és vele együtt a közönség is – a produkció szerves részévé válik. A különleges színpadképnek köszönhetően minden eddiginél közelebb, sokszor egy karnyújtásnyira suhannak el az artisták a nézők feje felett.

A Kristály című előadás december 8. és 31. között naponta kétszer, összesen 16 alkalommal látható majd a Müpa Sátorban, a Müpa partneriskola-programjában részt vevő osztályok pedig számukra fenntartott időpontokban, kedvezményes áron tekinthetik meg a különleges produkciót. A Recirquel előadása mellett jazz- és könnyűzenei koncertek, hétvégente pedig családi- és ifjúsági kínálnak majd felejthetetlen élményeket minden korosztálynak. A programokon túl december 2-től minden nap – hétköznap 14:00-20:00 óra között, hétvégén 10:00- 20:00-ig – ingyenes jégpálya és téli hüttehangulatú büfékínálat várja a látogatókat.