Metropolitan-operaközvetítések a Müpában 2017/18

Két-két Mozart- és Puccini-, valamint egy-egy Bellini-, Thomas Adés-, Donizetti-, Rossini-, Verdi- és Massenet-opera alkotja a New York-i Metropolitan Opera Live in HD 2017-2018-as közvetítés-sorozatát. Az új szezon egy új Met-produkciót, valamint két Met-bemutatót kínál a programban résztvevő közel 70 ország többmilliós közönségének.

A közvetítésekhez Magyarországon elsőként csatlakozó Müpa a Fesztivál Színházban és az Előadóteremben teremtette meg azokat a (csúcs)technológiai feltételeket, amelyek révén valóban teljes pompájukban élvezhetők az előadások. A cselekményben való biztos tájékozódást az eredeti nyelven énekelt darabok magyar nyelvű feliratai segítik.

A közvetítések közönsége az előadás szüneteiben a főszereplőkkel készített angol nyelvű interjúk és egyéb kulisszatitkok bemutatása révén tájékozódhat fontos és érdekes háttér-információkról. 

A Met Live in HD 10. Müpa-évadának első előadása október 7-én lesz, amikor Bellini klasszikus belcanto-operáját, a Normát Sondra Radvanovskyval a címszerepben Carlo Rizzi vezényli. Az évad további előadásai során is kiváló énekesekkel találkozhat a közönség: a Toscában például Kristine Opolais, Vittorio Grigolo és Bryn Terfel, a Szerelmi bájitalban Nemorinóként Matthew Polenzani, Verdi Luisa Millerében Sonya Yoncheva, Piotr Beczała és Plácido Domingo, Massenet Hamupipőkéjében Joyce DiDonato lép a legendás opera színpadára. A varázsfuvola karmestere James Levine lesz, a Bohémélet rendezője Franco Zeffirelli.
 

A jegyek ára 3200 illetve 4500 Ft/db, amelyből a Müpa+ hűségprogram tagjai előadásonként 4 db jegyre érvényesíthetik a szintjükhöz járó kedvezményt. 

 
A jegyértékesítés a Müpa+ hűségprogram Arany és Platina szintű tagjai számára 2017. május 10-én 10 órakor, a hűségprogram Alap-, illetve Ezüst szintű tagjai és a nagyközönség részére május 11-én 10 órakor kezdődik.

A 2017/18-as évad élő közvetítései ismétlésekkel