Metropolitan-operaközvetítések a Müpában 2019/20

HD-szárnyakon érkeznek a világsztárok! 


A New York-i Metropolitan Opera a legmagasabb technikai színvonalon, HD minőségben sugárzott élő közvetítéseinek 14. évadában, amelyhez 2008-ban csatlakozott a Müpa, ismét slágerművekkel és újdonságokkal várja több mint 70 ország operarajongó közönségét. Három Puccini-opera, Massenet örökzöld Manonja, egy Berg- és egy Philipp Glass-mű, a Porgy és Bess, Wagner A bolygó hollandija, egy virtuóz Händel- és egy ízig-vérig belcanto Donizetti-darab alkotja az öt új Met-produkciót tartalmazó programot. 

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével a Fesztivál Színházba vagy az Előadóterembe jegyet váltva, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

A kiváló minőség mellett a Müpában mindez eredeti nyelven, magyar felirattal áll rendelkezésünkre, sőt, a szünetekben a főszereplőkkel készített angol nyelvű interjúk és izgalmas kulisszatitkok segítenek a következő felvonásra hangolódni.

A Metropolitan világsztárjai közül már sokan adtak a Müpa színpadán is felejthetetlen koncerteket. A Met Live in HD 12. Müpa-évada október 12-én Puccini: Turandotjával kezdődik, amelyet az operarendezők fejedelme, Franco Zeffirelli állított színpadra. A Pillangókisasszony címszerepében a kínai szopránsztár, Hui He látható, Sharpless baritonszólamát Plácido Domingo énekli. A Met egyik új produkciója Alban Berg Wozzeckje, amit Yannick Nézet-Séguin vezényel, egy másik Gershwin operája, a Porgy és Bess.  Händel Agrippinájában viszontláthatjuk Joyce DiDonatót, a Toscában Anna Nyetrebkót, Donizetti Stuart Máriájában Diana Damraut. A bolygó hollandi címszerepében a magyar közönség által is kedvelt Bryn Terfel, valamint Anja Kampe is énekel, az előadást Valerij Gergijev vezényli.


A jegyek ára 3700, illetve 5000 Ft, amelyből a Müpa+ hűségprogram tagjai előadásonként 4 db jegyre érvényesíthetik a szintjükhöz járó kedvezményt.