Szilasi László-est II
2016. március 14. hétfő
Szilasi László a kortárs magyar irodalom egyik legizgalmasabb „képlete”: József Attila-, Déry Tibor- Bródy-, Mészöly Miklós- és Rotary-díjas prózaíró, tanszékvezető egyetemi tanár, irodalomtörténész, esszéista, a régi magyar költészettörténet, a 19. századi magyar regény és a kortárs próza tudós kutatója. Szépíróként hat elméleti könyv után, 2010-ben debütált, de a hangos sikert második regénye, A harmadik híd (2014) hozta meg számára. Ezt az élet mélyebb és hidegebb bugyraiba alámerülő, kiváló regényt nem véletlenül nevezte a pályatárs Darvasi László „bátor, lesújtó, nyugtalanító, katartikus” könyvnek. Szilasi Lászlótól megkérdeztük, hogyan fér meg egy személyben a szépírás és a tudományos munka, valóban olvasta-e Jókai Mór minden művét, van-e olyan, hogy szegedi irodalom, s hogy miként sikerült a szegedi hajléktalanok világát belülről oly alaposan kiismernie, mint ahogyan az a regényben megmutatkozik.

Rendhagyó vendéghez rendhagyó zenei közreműködő illik: a zenét az ofszet gépmesterből zenei szerkesztővé, újságíróvá, 1995-től pedig a Tilos Rádió és az EST Fm népszerű dj-jévé avanzsált djArab szolgáltatta.
0:00

Programajánló

 • Julieta (2016)


  Előadóterem
 • Eszeveszett mesék (Relatos salvajes, 2014)


  Előadóterem
 • Szeretők, utazók (Los amantes pasajeros, 2013)


  Előadóterem
 • A bőr, amelyben élek (La piel que habito, 2011)


  Előadóterem
 • Vámos Miklós-est


  Fesztivál Színház

Digitális Irodalom

A Literárium 2012 januárja óta havonta jelentkező kortárs irodalmi estjei igazolják, hogy az irodalom a Müpában is végleg otthonra talált. A több művészeti ágat is bevonó, zenészek, művészek közreműködésével létrejövő estek vágott változatát, a Digitális Irodalmat hallgatva bármikor betekintést nyerhetünk legnagyobb kortárs szerzőink műhelyébe.