Müpa Kultúr Kültér

Jég – Zene – Élmény

Minden tekintetben.

Új minőségben élhetik át látogatóink a téli élményeket a december 4-én megnyíló Müpa Kultúr Kültéren, ahol a Müpa Hangjáték, egy valódi jégpálya és a mellette levő sátorban színvonalas programok várják a közönséget. 

A Müpa Sátorban gyermekműsorok, könnyűzenei koncertek, látványos újcirkuszi előadások fogadják az ide érkezőket, akik nemcsak a produkciókat nézhetik meg, hanem igazi téli örömöknek hódolhatnak: forralt bort kortyolhatnak, illetve a Müpa Rádió zenéire akár korcsolyázhatnak is.

A jégpályát az előadásainkra szóló jeggyel ingyenesen használhatják. A sok gyermekprogram lehetővé teszi, hogy az egész család tartalmasan töltse el idejét a Müpa Kultúr Kültéren.

December 4-étől 23-áig az előcsarnokban újra kipróbálhatják a nagy sikerű Müpa Hangjátékot is, amely már egy éve szórakoztatja a közönséget. Az interaktív zenedoboz repertoárja új dallamokkal várja a kíváncsiakat.

2016. december 4. – 2017. január 29.

Az idei adventi és ünnepi időszak újdonsága, hogy jégpálya is várja a programjainkra érkezőket a Müpa főbejárata előtti területen. A 400 négyzetméteres, valódi jeges síkon a Müpa Rádió két csatornájának (Easy, Symphony) zenéjére róhatják a köröket a korcsolyázók.
Érvényes Müpa-jeggyel a pálya egy alkalommal ingyenesen használható. Jegy nélkül a pálya használati díja alkalmanként 500 Ft. A kiszolgáló épületrészben kölcsönözhető korcsolyák, forralt borok és egyéb téli ínyencségek várják a vendégeket. 

Nyitvatartás
hétköznap: 14:00 – 20:00
hétvégén: 10:00 – 20:00
 

A pálya az alábbi idősávokban vehető igénybe:
10:00 – 11:45
12:00 – 13:45
14:00 – 15:45
16:00 – 17:45
18:00 – 19:45
 

A jégpálya házirendje itt érhető el.

2016. december 4-23.

Új dallamokkal is kipróbálhatják a nagy sikerű Müpa Hangjátékot a Müpában.

Az interaktív zenedoboz egy évvel ezelőtt indult hódító útjára, amikor az Allee bevásárlóközpontban egy hét alatt mintegy 30 ezer látogató csodálta meg a különleges szerkezetet, amely számos szakmai elismerést is kapott. A Müpa Hangjáték 2016 tavaszán, a Madách téren is nagyon népszerű volt. A repertoár azóta tovább bővült, így most már a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan többek között, a Pásztorok, pásztoroknak a dallamára is kipróbálhatják a zenedobozt. A többi korábbi népszerű dallam, vagyis Csajkovszkij Diótörője, Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz Valami van a levegőben című slágere, Vuk dala, a Harry Potterből Hedvig indulója, Wagner Ring-tetralógiájából A walkürök lovaglása és Nino Rota Fellini 8 1/2 című, Oscar-díjas filmjéhez írt zenéje is megmaradt a közönség szórakoztatására.

A Müpa Hangjáték használati szabályzata itt érhető el.

2016. december 4. – 2016. december 31.

Különleges dizájn-karácsonyfát állít a Müpa a Kultúr Kültéren.

A csaknem négyemeletnyi magasságú, húsz négyzetméter alapterületű, öt méteres átmérőjű installáció egyedülálló látványosságot jelent a Müpa Sátor és a jégpálya közelében. A rengeteg családi és gyermekprogram között biztosan lesz idő megcsodálni a Müpa egyedi tervezésű karácsonyfáját, amelyet 110 méteres fényszalag világít meg. A 167 kockából álló és 45 lightboxot tartalmazó építménybe három irányból be is lehet menni, a tervezők kifejezetten a gyermekeknek szólóan is kialakítottak egy alacsonyabb bejáratot.

Müpa Sátor

2016. december  4. – 2016. december 31.

A Müpa Kultúr Kültér téli élményeihez látványos produkciók társulnak a jégpálya mellett felállított sátorban. Itt elsősorban különleges cirkuszi attrakciókkal, könnyűzenével és sok-sok gyermekprogrammal várjuk a látogatókat. Vendégünk lesz például a belga komédiásokból álló duó, az Okidok, amely akrobatikus elemekkel tarkított, Slips Inside című show-ját, és a klasszikus bohóctréfákra épülő Ha Ha Ha című produkcióját mutatja be. Emellett a hazai közönség előtt már jól ismert és igen kedvelt Recirquel Újcirkusz Társulat is szerepel a Müpa Sátor műsorában, a Párizs Éjjel és a Trükkök című előadásaival. A gyermekprogramok fellépői között ott lesz a Kaláka, a Kolompos Együttes, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint a Hot Jazz Band is.