Müpa Kultúr Kültér

Jég – Zene – Élmény

Minden tekintetben.

Ismét különleges élménnyé varázsoljuk az ünnepvárást: a tavaly nagy sikerrel debütáló Kultúr Kültér idén december 2-től várja a látogatókat. A Müpa Hangjátékkal ezúttal is népszerű karácsonyi dallamokat lehet megszólaltatni, felépül a hatalmas jégpályánk, a mellette lévő sátorban pedig izgalmasabbnál izgalmasabb programok szórakoztatják a látogatókat. 

Jégpálya

2017. december 2. – 2018. január 28.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is korcsolyapálya várja a látogatókat a Müpa főbejárata előtti területen. A 400 négyzetméteres jeges síkon akár 80 ember is róhatja a köröket a Müpa Rádió két csatornájának (Easy, Symphony) zenéjére. Jegyet 500 Ft-os áron lehet váltani, de érvényes Müpa-, Müpa Sátor-, illetve Ludwig Múzeum-jeggyel a pályát egy alkalommal ingyen lehet használni. A Müpa+ hűségprogram Platina szintet elért tagjai és egy fő vendégük a jégpályát – nyitvatartási időben – Müpa+ kártyájuk felmutatásával díjtalanul vehetik igénybe. A jégpálya melletti zárt büfében pedig igazi téli ínyencségekkel – forralt borral, forró csokival és fűszeres almaitallal – várják a vendégeket. 


Nyitva tartás
hétköznap: 14:00 – 20:00
hétvégén és december 27. és 31. között, valamint január 2-án: 10:00 – 20:00

december 24-én zárva
december 25-én, 26-án és január 1-jén: 12:00 – 20:00
 
A pálya az alábbi idősávokban vehető igénybe:
10:00 – 11:45
12:00 – 13:45
14:00 – 15:45
16:00 – 17:45
18:00 – 19:45


A jégpálya házirendje itt érhető el.

2017. december 3-29.

Az interaktív zenedoboz két éve indult hódító útjára, sikere pedig azóta is töretlen. Először az Allee bevásárlóközpontban próbálhatta ki a közönség – egy hét alatt mintegy 30 ezer látogatót vonzott a különleges szerkezet, ami számos szakmai elismerést zsebelt már be. 2016 tavaszán, a Madách téren is népszerű volt, a repertoár azóta viszont tovább bővült. Tavaly óta az ünnepkörhöz kapcsolódó dallamokat is meg lehet szólaltatni benne – persze a többi népszerű zene is megmaradt a közönség szórakoztatására. Olyan ismert művekről van szó, mint Csajkovszkij Diótörője, Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz Valami van a levegőben című slágere, Vuk dala, a Harry Potterből Hedvig indulója, Wagner Ring-tetralógiájából A walkürök lovaglása és Nino Rota Fellini 8 1/2 című, Oscar-díjas filmjéhez írt zenéje.

A Müpa Hangjáték használati szabályzata itt érhető el.

Müpa Sátor

2017. december 2. – december 31.

A téli élményekhez természetesen az izgalmas kulturális programok is hozzátartoznak. A Müpa Sátorban színes gyerekműsorok, lélegzetelállító újcirkusz-előadások és színházi produkciók, valamint könnyűzenei koncertek szórakoztatják majd a közönséget. Vendégünk lesz például a BANDART, amely a színházat a legújabb digitális technikával ötvözi, a hazai közönség körében már jól ismert Recirquel Újcirkusz Társulat pedig lélegzetelállító produkciója mellett gyerekeknek készített matiné műsorral is jelentkezik. De az újcirkusz műfaj két jeles külföldi képviselőjének vendégjátéka is lebilincselő előadásokat ígér: a Müpa Sátor körporondjára lép a díjnyertes FAUNA Circus és a színészekből, akrobatákból, illetve táncosokból álló Losers Cirque Company. A gyermekprogramok fellépői között ott lesz a Kaláka, a Kolompos Együttes, Kálloy Molnár Péter és a Modern Art Orchestra, valamint a PASO. A kisebbeknek ezen felül is izgalmas meglepetéssel készülünk, hiszen december 3-án a finn mikulás, Joulupukki lesz a vendégünk a Müpában. Emellett a könnyűzene rajongói is kivételes koncertekre számíthatnak a Müpa Sátorban, hiszen színpadra lép többek között a Jazzation, lesz Kultúrpart-advent, és rendhagyó műsorral készül Takács Nikolas és Szőke Nikoletta is. 

A Müpa+ hűségprogram tagjai valamennyi Müpa Sátorban megvalósuló programra váltott jegy után dupla hűségpontban részesülnek. 
Jegyvásárlás előtt csatlakozzon Ön is díjtalanul a Müpa+ hűségprogramhoz!