Jótékonysági hangverseny az árvízkárosultak megsegítésére

2010. június 14.

"Hangokkal beszélünk, segítünk"

Az árvízkárosultak megsegítésére „Magyar Fantázia” néven jótékonysági hangversenyt szervez június 22-én a Művészetek Palotájában a Concerto Budapest és a Nemzeti Filharmonikusok a Magyar Telekom támogatásával. A nagyszabású kulturális koncert teljes bevételét a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják majd el az árvízkárosultak részére.

A „Magyar Fantázia” nevet kapta a Concerto Budapest és a Magyar Telekom közös szervezésében rendezendő jótékonysági hangverseny, mely június 22-én, kedden lesz a Művészetek Palotájában, ahol olyan neves művészek lépnek fel, mint Keller András, Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Szabóki Tünde, Wiedemann Bernadett, Juhász Tamás és Kálmán Péter és a Muzsikás együttes.
Keller András, a Concerto Budapest főzeneigazgatója elmondta: „Amikor láttuk, hogy az országban milyen súlyos a helyzet és hány ember kényszerül az árvíz miatt elhagyni az otthonát, úgy döntöttünk, hogy mi is segítünk, ahogy tudunk. Összefogtunk a Nemzeti Filharmonikusokkal és számos kiváló művésszel, hogy együtt teremtsünk lehetőséget az adományozáshoz. Bízunk benne, hogy a jótékonysági hangverseny nagyszámú látogatót vonz majd, akik egy kellemes estét eltöltve a jegyvásárlással másokon segíthetnek.”

A koncert műsorán szerepel többek között Liszt Magyar fantáziája, Bartók Román népi táncok c. műve, Kodály Háry János szvitje, és Beethoven IX. szimfóniája.  

A koncertre jegyek a Concerto Budapestnél és a Művészetek Palotája jegyirodáiban kaphatók. A szervezők emellett szeretnék felhívni a figyelmet az online jegyvásárlás lehetőségére is mind a Művészetek Palotája, mind a Concerto Budapest oldalán.

2010.06.14.