Két online-közvetítés egy héten, évfordulók jegyében

2011. február 16.

Ismét élőben közvetít hangversenyt a Művészetek Palotája honlapja: 2011. február 17-én a 25 éves Nemzeti Énekkar jubileumi estjét, míg három napra rá a Kurtág György 85. születésnapja tiszteletére rendezett ünnepi koncertet követhetik figyelemmel otthonról is az érdeklők.

A Nemzeti Énekkar ünnepi műsorában az ütőhangszerek és zongorák izgalmas összeállítására írt Stravinsky-darab, A menyegző, valamint Brahms négykezes zongorakísérettel ellátott Szerelmi dalkeringők sorozata mellett Carl Orff népszerű kantátája, a Carmina Burana különleges, négy zongorára írt változata csendül fel.
Február 20-án is élményben lesz része a Müpa, valamint a www.mupa.hu vendégeinek. A Vékony Ildikó emlékének ajánlott koncerten a mester életében kiemelkedő jelentőséggel bíró alkotások szólalnak meg. Első nagy nemzetközi sikere, A boldogult R. V. Truszova üzenetei mellett két, rangos nemzetközi díjakkal elismert műve, a Grabstein für Stephan és a Kettősverseny is felcsendül. Az Ahmatova-dalokban az a Natalja Zagorinszkaja működik majd közre, akinek Kurtág György a darabot írta, míg az ünnepi műsort a komponista egyik „legbarátságosabb” kompozíciójának tartott Stele zárja, amelynek bemutatóját Bécsben a Gustav Mahler Ifjúsági zenekar abszolválta Claudio Abbado vezényletével.

Videóajánló

2011.02.16.