Évad végéig várják a pályamunkákat

2019-ben immáron harmadjára indítja el pályázatát a Müpa, és olyan egyedi hangvételű, olvasmányos és közérthető írásokat várnak, amelyek ráirányítják a figyelmet a Müpa tízféle művészeti ágat képviselő előadásaira. A pályázat győztesének díja – többek között - publikálási lehetőség és egy koncertlátogatás egy európai városban. A pályázatokat bíráló szakmai zsűri tagjai: Radnóti Sándor esztéta, Bóka Gábor, az Opera-világ újságírója, Dömötör Endre, popzenei szakíró, Mörk Leonóra, az ELLE Magazin vezető szerkesztője, Weyer Balázs, a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás programigazgatója, valamint Zipernovszky Kornél, újságíró. 

A jelentkezők a Müpa aktuális évadának produkciói közül választhatják ki azokat, amelyekről legfeljebb 6000 karakter terjedelmű kritikát kell írniuk. A pályázatra jelentkezni, egyben az érintett előadásokra – a pályázatra való hivatkozással – ingyenes belépőjegyet igényelni a karc@mupa.hu e-mail címen lehet, a pályázónak a műbírálatot az előadás után legkésőbb két héttel kell beküldenie szintén e-mailben.

A legjobb munkák 100-100, illetve 75 ezer forint értékű Müpa-utalványban részesülnek. A fődíjas publikálási lehetőséget is kap a Müpa Magazinban, honorárium ellenében, továbbá egy kétnapos utazást és koncertlátogatást egy európai városban, ahol ECHO-tagintézmény (a Müpa társintézménye) működik. A pályázat lezárulását követően a zsűri elkészíti a pályázatok top 10-es listáját, amelyből a közönség online szavazással választhatja majd ki a közönségdíjas kritika szerzőjét. 

A Müpa a pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó keretében  2019 júniusában ismerteti.

A pályázat által érintett előadások listája alább olvasható. A részletes pályázati kiírás itt olvasható.