Budapesti Wagner-napok 2020: online élvezhetjük az elmúlt évek emlékezetes előadásait

2020. május 21.

207 éve, 1813. május 22-én született Richard Wagner, a zenetörténet egyik legjelentősebb zeneszerzője, akinek zsenialitását a Müpa idén is méltó módon szeretné megünnepelni. A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik, ugyanis a digitális térbe költözik: a Müpa 2020. június 18. és 27. között első alkalommal tesz ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából. 

Természetesen nem maradhat el a programsorozat emblematikus produkciója, a Hartmut Schörghofer rendezte Ring-tetralógia, amelynek egymást követő produkcióit június 18. és 21. között láthatja a közönség 18 órai kezdettel. Emellett három különleges előadással készülünk: az elmúlt évek legjobbjai közül A nürnbergi mesterdalnokokat, A bolygó hollandit és Tannhäusert elevenítjük fel.

Online közvetítéseinket honlapunkon, illetve Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon követheti figyelemmel. Tartson velünk idén is, őrizzük együtt a Budapesti Wagner-napok szellemét!