Nagyszabású zeneműpályázatot hirdet a Müpa

 
A Müpa a 15., jubileumi évada alkalmából pályázatot hirdet új zeneművek megírására. Magyarország vezető kulturális intézménye 2005-ös megalapítása óta küldetésének tekinti, hogy teret biztosítson a kortárs alkotóknak és a mai zenének. A Müpa számos, önállóan vagy társfinanszírozásban megrendelt mű – többek között Melis László és Jeles András Bakkhánsnők című alkotása, Eötvös Péter Paradise reloaded (Lilith) című operája, Halleluja – Oratorium balbulum és Multiversum című munkái – kedvező fogadtatású hazai bemutatójának adott otthont az elmúlt tizenöt év során.

Az intézmény a júniusban meghirdetett pályázatra a jazztől a musicalen át a kórus- és nagyzenekari művekig összesen 14 zeneművészeti kategóriában várja minden 18. életévét betöltött, magát magyarnak valló pályázó munkáját. A műfaji kategóriától függően egy- vagy kétfordulós, anonim elbírálást követően a pályázat eredményhirdetésére legkésőbb 2020. december 16-án kerül sor.
 
A zeneműpályázat kiírásával a Müpa célja, hogy minél gazdagabb műfaji palettán segítse elő új magyar zeneművek megszületését, valamint az, hogy a honi együttesek és partnerintézmények bevonásával tartós együttműködésre ösztönözze a zeneszerzőket, illetve művészeket, alkotókat és együtteseket, továbbá az előadóművészeti intézményeket a kortárs zene népszerűsítése és új művek bemutatása terén.

 

Tisztelt Pályázók!

A pályázati kiírásokban foglaltaknak megfelelően alább tesszük közzé a beérkezett pályázatok jeligéit.

BEÉRKEZETT PÁLYÁZATOK

A kétfordulós kategóriákban (leadási határidő: 2020. szeptember 15.) az érvényes, a hiánypótlásra kötelezett, illetve az érvénytelen pályázatok jeligéinek listáját a feldolgozást követően folyamatosan tesszük közzé ezen a felületen.
Az egyfordulós kategóriákban (leadási határidő: 2020. november 11.) az érvényes, a hiánypótlásra kötelezett, illetve az érvénytelen pályázatok jeligéinek listáját a feldolgozást követően, 2020. november 11-től kezdődően tesszük közzé ezen a felületen.

Hiánypótlásra csak egy alkalommal van lehetőség, ennek végső határideje: 2020. szeptember 22. 10.00. A beadott anyagokat a Müpa 2-es portáján erre a célra elhelyezett gyűjtőládába kérjük leadni a pályázó jeligéjével megjelölt lezárt borítékban.

Kérjük, folyamatosan kövessék figyelemmel honlapunkat. Kérdés esetén írjanak a központi email címre: zenemupalyazat@mupa.hu.

Üdvözlettel,
a Müpa Zeneműpályázat zsűrititkársága

 

 

Tisztelt Pályázók!

Kérjük, folyamatosan kövessék figyelemmel honlapunkat, ahová rendszeresen új információk kerülnek fel. A központi email címre érkező kérdésekre a válaszokat minden pályázó számára elérhető módon, alább tesszük közzé.

Kérdésekre adott válaszok

Üdvözlettel,
a Müpa Zeneműpályázat zsűrititkársága