Lezárult a Müpa zeneműpályázata
 

Magyarország vezető kulturális intézménye 2005-ös megalapítása óta küldetésének tekinti, hogy teret nyújtson a kortárs alkotóknak és a mai zenének. A Müpa számos, önállóan vagy társfinanszírozásban megrendelt mű – többek között Melis László és Jeles András Bakkhánsnők című alkotása, Eötvös Péter Paradise reloaded (Lilith) című operája, Halleluja – Oratorium balbulum és Multiversum című munkái – kedvező fogadtatású hazai bemutatójának adott otthont az elmúlt tizenöt év során.

Az intézmény a 2020 júniusában meghirdetett pályázatra a jazztől a musicalen át a kórus- és nagyzenekari művekig összesen 14 zeneművészeti kategóriában várta minden 18. életévét betöltött, magát magyarnak valló pályázó munkáját. A műfaji kategóriától függően egy- vagy kétfordulós, anonim elbírálást követően a pályázat eredményhirdetésére legkésőbb 2020. december 16-án kerül sor.

A Müpa a 15., jubileumi évada alkalmából meghirdetett zeneműpályázatát azzal a kettős céllal írta ki, hogy minél gazdagabb műfaji palettán segítse elő új magyar zeneművek megszületését, továbbá tartós együttműködésre ösztönözze a hazai zeneszerzőket, művészeket, alkotókat, együtteseket és az előadóművészeti intézményeket a kortárs zene népszerűsítése és új művek bemutatása terén.

 

Tisztelt Pályázók!

A pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelően alább tesszük közzé a 2020. november 11-i határidővel beérkezett pályázatok jeligéit.

A 2020. november 11-i határidővel beérkezett pályázati anyagok hiánypótlásának feldolgozása lezárult.
Az érvényes, illetve érvénytelen pályázatok jeligéinek végleges listáit az alábbiakban tesszük közzé:

A zsűri döntését követően a díjazott zeneszerzők névsorát 2020. december 15-én tesszük közzé ezen a felületen.

Kérjük, kövessék figyelemmel honlapunkat. Kérdés esetén írjanak a központi email címre: zenemupalyazat@mupa.hu.

Üdvözlettel,
a Müpa Zeneműpályázat zsűrititkársága

 

Korábbi listák:

 

 

Tisztelt Pályázók!

Kérjük, folyamatosan kövessék figyelemmel honlapunkat, ahová rendszeresen új információk kerülnek fel. A központi email címre érkező kérdésekre a válaszokat minden pályázó számára elérhető módon, alább tesszük közzé.

Kérdésekre adott válaszok

Üdvözlettel,
a Müpa Zeneműpályázat zsűrititkársága